dimecres, 25 novembre 2020

El SIAD atén a 46 dones aquest 2020, 22 d'elles per violència de gènere o agressions sexuals

El SIAD atén a 46 dones aquest 2020, 22 d'elles per violència de gènere o agressions sexuals

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de l'Urgell ha atès, en el que portem d'any 2020, a un total de 46 dones, de les quals, 22, han sigut víctimes de violència de gènere o d'agressions sexuals. Així ho indica la consellera comarcal de l'àrea d'Igualtat, Sílvia Fernández: "S'han atès un total de 46 dones que s'han derivat tant a la psicòloga com a l'advocada del servei. D'aquestes 46 dones, 22 han estat víctimes de violència de gènere, ja siguin víctimes de violència física o psicològica i també algunes d'elles, han patit agressions sexuals".

Aquesta xifra de dones ateses suposa un increment vers anys anteriors, un augment de casos detectat, sobretot, arran del confinament. Fernández afegeix que, tot i l'augment de casos que s'han detectat des del SIAD, encara queda molta feina per a fer: "Han augmentat considerablement i a més, són moltes les persones que han estat víctimes. Penso que aquestes són les que han estat víctimes i nosaltres ho sabem. Segurament, aquí darrera hi ha moltes dones que pateixen diferents tipus d'agressions i violències i que molts cops estan silenciades i que no s'atreveixen a fer-les visibles. I això és el que fa patir més".

Per tal de conscienciar sobre la necessitat d'erradicar la violència de gènere i també les agressions sexuals, el Consell Comarcal s'ha unit a la commemoració del 25-N, Dia Internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones, amb diferents actes que tindran lloc arreu de la comarca. Per una part, s'ha programat la conferència ‘La no història de la dona', a càrrec de la historiadora i escriptora Assumpta Montellà, que es farà en diferents poblacions, com Tàrrega, Agramunt (on tindrà lloc el 3 de desembre a l'Espai Cívic); Bellpuig, El Talladell i Anglesola. Aquesta conferència es farà, en funció de les localitats, en dos modalitats, ja sigui presencial o telemàtica.

A part de les xerrades, també es faran diferents tallers a Belianes i La Fuliola sobre violència de gènere i micro masclismes a càrrec de la psicòloga Neus Planell.

També s'ha repartit, per diferents poblacions de la comarca, unes pancartes amb el lema ‘Prou, no t'ho callis', que s'han penjat a diferents edificis. Finalment, a les xarxes socials, el Consell Comarcal publicarà 7 vídeos per denunciar la manca de respecte i les agressions físiques que pateixen les dones.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h E

 • 23°C
  DL
 • 21°C
  DT
 • 22°C
  DC
 • 21°C
  DJ
 • 15°C
  DV

En directe

Els Informatius