dimecres, 25 novembre 2020

Virginias busca a Agramunt un terreny per una nova fàbrica i centre d'interpretació del torró

Virginias busca a Agramunt un terreny per una nova fàbrica i centre d'interpretació del torró

L'empresa Virginias, que va ser adquirida al 2018 per l'empresa agramuntina Acrimont Foods, està buscant una ubicació per construir, a Agramunt, una nova fàbrica, tal i com indica el seu propietari, Àngel Jubete: "Estem buscant el lloc o la ubicació adequat per poder construir una fàbrica on podem també posar-hi un centre d'interpretació del torró, que és la meva voluntat". L'empresa té, actualment, la seva línia de producció de torrons a la fàbrica de Reus tot i que Jubete ja va anunciar en el moment de la compra, al 2018, que volia ubicar, a Agramunt, una fàbrica que conviuria amb el centre de producció que té a la capital del Baix Camp.

De forma paral·lela a la recerca d'aquest terreny, l'empresa agramuntina, que compta amb un obrador ubicat a El Taller de Virginias a Agramunt, també està pendent d'aconseguir l'acreditació de la IGP Torró d'Agramunt. Actualment, Virginias ja compta amb el certificat que acredita que l'empresa compleix amb les exigències sobre producció i característiques del producte definides en el Plec de Condicions de la IGP Torrons d'Agramunt. No obstant, i tal i com indica Jubete, l'acreditació no es fa efectiva perquè se'ls hi demana liquidar un import amb el qual l'empresari agramuntí no hi està d'acord: "Ja tenim l'auditoria passada i ja podem, teòricament, entrar a la IGP, tot i que nosaltres, per un tema administratiu, estem pendents d'acabar de signar perquè no estem massa d'acord amb la liquidació que per entrar a la IGP ens demanen, que és de gairebé 80.000 euros. Entenem que és una forma de monopolitzar el mercat". 

Concretament, en un document amb data de 24 d'agost de 2020, des de la IGP Torró d'Agramunt s'informa a l'empresa Acrimont Foods que la quota d'inscripció és de 75.486,50 euros en concepte de l'import que, durant les anualitats del 2014 al 2018, els torronaires que són dins de la IGP han abonat a la IGP.

Fora de l'àmbit agramuntí, Virginas ha inaugurat tres nous punts de venta a ciutats com Barcelona, Madrid i Reus. A Barcelona, Virginias ha instal·lat la seva nova botiga al Barri Gòtic, al número 2 del carrer del Bisbe. A Madrid, la nova botiga va obrir les portes el passat 7 de novembre al carrer de la Sal número 3, al costat de la Plaza Mayor. Finalment, a Reus s'ha instal·lat una parada al Mercat Central.


 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h E

 • 23°C
  DL
 • 21°C
  DT
 • 22°C
  DC
 • 21°C
  DJ
 • 15°C
  DV

En directe

Els Informatius