dijous, 26 novembre 2020

El Govern inverteix prop 1,5 milions per estendre la xarxa de fibra d'Agramunt a Guissona

El Govern inverteix prop 1,5 milions per estendre la xarxa de fibra d'Agramunt a Guissona

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va presentar ahir el projecte de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat a les comarques de la Segarra i l'Urgell, que consta de cinc trams: Agramunt - Guissona, Anglesola - Bellcaire d'Urgell, Borges Blanques - Sant Martí de Maldà, Tàrrega - Verdú i Calonge de Segarra - Sanaüja. Concretament, en el cas del tram de la Ribera del Sió que transcorre entre Agramunt i Guissona s'invertirà 1.464.081 euros, que serviran per estendre 22,6 quilòmetres nous de fibra òptica per connectar 14.074 habitants corresponents als municipis d'Agramunt, Puigverd d'Agramunt, Ossó de Sió, els Plans de Sió, Torrefeta i Florejacs, i Guissona. També quedaran connectats els nuclis de Ratera, Mont-Roig, les Pallargues, Sisteró, Pelagalls, Concabella, Gra, Sant Martí de la Morana, la Morana, Castellnou d'Ossó i Bellver d'Ossó.

El conseller Puigneró ha explicat que la Generalitat està fent un esforç molt important per portar la connectivitat digital arreu del país ja que la xarxa de fibra òptica és "un dels grans antídots contra el despoblament". Amb aquest projecte, a la comarca de l'Urgell, el 74,5 per cent dels habitants disposarà d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2021. La comarca passa de tenir 17.098 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 10.246 habitants nous.

Amb una inversió de 1.820.898 euros, s'estendran 29,3 quilòmetres nous de fibra òptica, que se sumaran als 17 quilòmetres ja existents a la comarca, i permetran connectar un total de nou municipis nous i cinc nuclis. D'aquesta manera, l'Urgell passa de tenir el municipi de Tàrrega connectat, a tenir-ne 10 amb la incorporació d'Agramunt, Belianes, la Fuliola, Maldà, Ossó de Sió, Puigverd d'Agramunt, Tornabous, Verdú i Sant Martí de Riucorb. Els nuclis nous que quedaran connectats són: el Tarrós, Boldú, Sant Martí de Maldà, Castellnou d'Ossó i Bellver d'Ossó. El Govern ja va invertir 700.000 euros a l'Urgell, i amb aquest projecte, en total el Govern haurà invertit a la comarca 2.520.898 euros.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

9°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 75%
vent: 10km/h O

 • 12°C
  DL
 • 9°C
  DT
 • 12°C
  DC
 • 15°C
  DJ
 • 18°C
  DV

En directe

Els Informatius