dijous, 26 novembre 2020

Arranca el cribratge massiu a Agramunt

Arranca el cribratge massiu a Agramunt

Aquest dijous ha començat, a Agramunt, el cribratge massiu per tal de determinar exactament quina és l'afectació que la Covid-19 té a l'àrea bàsica d'Agramunt, àrea que inclou el municipi i localitats com Preixens, Pradell, Ventoses i també, per la banda de la Ribera del Sió a la Segarra, fins a Pallargues. Aquest cribratge massiu arriba després que, fa dues setmanes, es detectés un brot entre escolars que ara ja ha passat als seus contactes adults. Així ho explica el director del CAP d'Agramunt, Toni García: "Sobretot ens hem trobat molts casos en nens a nivell d'escola fa dues setmanes. No ens havia passat mai que el contagi ha passat dels petits als pares i és per aquest motiu que ara tenim l'afectació de positius als contactes d'aquests nens".

El cribratge a Agramunt es farà des de les 9.00 h fins a les 14.00 h i de les 15.00 h fins a les 20.00 h, un horari ampliat vers altres localitats gràcies, indica l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, a l'esforç que fan els professionals del CAP d'Agramunt: "El que sí que hem fet, a diferència d'altres poblacions, és augmentar l'horari i ho hem fet gràcies al personal del CAP d'Agramunt que s'ha organitzat per anar-hi més hores i poder atendre les persones que vulguin fer aquest cribratge fora d'hora de feina. Això ho faran els professionals del CAP d'Agramunt fora del seu horari perquè el que volen és fer el màxim de testos per tenir ben controlada la situació a Agramunt".

A primera hora d'aquest matí hi havia més d'una cinquantena d'agramuntins que s'han volgut fer el test d'antígens, una prova ràpida que dona els resultats en uns 15 minuts. No cal demanar cita prèvia per fer-se el test. Cal recordar que aquest cribratge massiu està adreçat a la població asimptomàtica major de 16 anys tot i que, en el cas d'Agramunt, també es permetrà que es facin el test menors de 16 anys que vagin acompanyats per pares, mares o tutors legals. També s'aprofitarà i es farà el cribratge als alumnes de l'INS Ribera del Sió.

A dia d'avui, Agramunt compta amb una cinquantena de casos actius positius confirmats per PCR. L'índex de risc de rebrot és inferior a l'inici d'aquesta setmana i se situa als 1478 punts, una xifra que continua sent massa elevada. Per altra part, la taxa de reproducció de l'epidèmia ha baixat a 1.37.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

-1°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 10km/h O

 • 10°C
  DG
 • 8°C
  DL
 • 13°C
  DT
 • 13°C
  DC
 • 13°C
  DJ

En directe

Els Informatius