divendres, 11 desembre 2020

El Consell Comarcal i el Consell Esportiu de l'Urgell uneixen esforços per dinamitzar l'activitat física durant les vacances de Nadal

El Consell Comarcal i el Consell Esportiu de l'Urgell uneixen esforços per dinamitzar l'activitat física durant les vacances de Nadal

El Consell Comarcal i el Consell Esportiu de la comarca de l'Urgell impulsen dos projectes per tal d'apropar l'activitat física als urgellencs. Per una part, s'organitzen rutes de marxa nòrdica, que tenen com a objectiu apropar l'esport de la marxa nòrdica a les zones rurals de la comarca oferint-los una proposta que respongui a  la demanda de turisme esportiu i a la vegada dinamitzi econòmicament aquests pobles.

La marxa nòrdica és una activitat física saludable, apta per a tothom, que consisteix a incorporar un bastons específics a la manera natural de caminar. En total es digitalitzaran 6 rutes d'entre 7km i 15km repartides en dos municipis de la comarca; inicialment s'estan valorant les opcions de Rocafort de Vallbona, el Vilet i Ossó de Sió. Aquestes rutes quedaran enregistrades per ser utilitzades en diferents formats GPS i distribuïdes en les pàgines web i xarxes socials del Consell Comarcal i el Consell Esportiu, per tal que els usuaris les puguin consultar i descarregar quan vulguin. Aquest treball pot permetre en un futur utilitzar aquestes rutes per desenvolupar-hi tallers i trobades de marxa nòrdica.

L'altre projecte és ‘L'Urgell et repta!', una competició de llarga durada basada en l'assoliment de reptes esportius. Aquest projecte està destinat a tot tipus d'edat i nivells de condició física ja que la voluntat és establir interacció entre els esportistes experimentats i animar a fer activitat física en família. Per això, s'han creat creat tres nivells de dificultat: verd (iniciació), groc (intermedi) i  vermell (experimentat).

La competició s'iniciarà el dilluns dia 21 de desembre. Cada dilluns es presentarà un repte a peu/running i un altre en bicicleta. Per completar-lo, s'ha d'aconseguir l'objectiu proposat en una sola sortida. Cada setmana es pot participar en un dels nivells i optar per fer un o els dos reptes que es proposen.

Els canals de comunicació per poder veure els reptes seran a la pàgina web del Consell Esportiu de l'Urgell www.ceurgell.cat i a diferents perfils d'Instagram, com el del Consell Comarcal o el de l'Ajuntament d'Agramunt. 

Per a poder participar-hi els esportistes hauran de guardar els seus resultats  mitjançant foto o captura de pantalla de la App que hagin utilitzat per enregistrar-los. Si no en tenen cap, des del Consell Esportiu de l'Urgell se'ls facilitarà  un tutorial sobre com descarregar-se'n una de gratuïta.

Aquests resultats s'hauran de compartir (foto o captura de pantalla) a  Instagram o enviar-los per correu electrònic a [email protected] en el moment que finalitzin un repte.

Els premis que se sortejaran seran xecs regals a bescanviar en establiments de la comarca ja que és una bona manera de revertir en el territori i ajudar els petits comerços que han vist afectada la seva facturació durant aquests últims mesos. 

Es realitzaran 4 sortejos setmanals entre totes les persones que hagin assolit el repte de la setmana. 

Aquests projectes s'han pogut dur a terme gràcies al Pla econòmic en l'àmbit de la Salut de la Diputació de Lleida amb un pressupost total de 5.420 euros i també a la col·laboració dels ajuntaments d'Agramunt, Bellpuig i Tàrrega que aporten els premis.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 32°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 36°C
  DL
 • 37°C
  DT

En directe

Els Informatius