dimarts, 15 desembre 2020

Un 81 per cent de la bossa d'escombraries és reciclable

Un 81 per cent de la bossa d'escombraries és reciclable

Dins la Setmana Europea de la prevenció de residus, el Consell Comarcal de l'Urgell ha dut a terme, amb la col·laboració de famílies voluntàries, una activitat per veure en quins percentatges es produeixen les diferents fraccions de residus. L'actuació i les opinions dels participants ajudaran a conèixer millor la producció de residus a l'Urgell, amb quins problemes es troben i quines propostes de millora fan.

El resultat de les pesades ha descrit en quines proporcions aquestes famílies produeixen els diferents tipus de residus que es poden separar per al seu reciclatge. El resultat més destacable és que un 81 per cent de la bossa d'escombraries és reciclable si se separa correctament i s'aboca al corresponent contenidor de recollida selectiva.

A la pregunta "Quantes vegades has anat a llençar la brossa durant aquesta setmana?", el resultat mitjà ha estat de 3,8 vegades. L'opinió dels participants també ha estat clara sobre quin és el tipus de residu que es produeix en més quantitat. Per pes guanya la fracció orgànica, mentre que per volum ho fan clarament els envasos.

Entre les idees que han compartit per tal de minimitzar la producció de residus, les més proposades són comprar a granel i comprar al petit comerç. 

A l'Urgell, l'any 2019, es va reciclar un 43,41 per cent del total dels residus produïts, per tant el 56,59 per cent dels residus generats van dipositar-se a l'Abocador sense separar.  

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

12°C


prob. precipitació: 55%
humitat: 80%
vent: 5km/h E

 • 12°C
  DL
 • 14°C
  DT
 • 14°C
  DC
 • 17°C
  DJ
 • 17°C
  DV

En directe

Els Informatius