dimarts, 22 desembre 2020

Agramunt aprova els pressupostos pel 2021, marcats per la resposta a la pandèmia i la reactivació econòmica

Agramunt aprova els pressupostos pel 2021, marcats per la resposta a la pandèmia i la reactivació econòmica

Agramunt va aprovar ahir, en sessió plenària, el pressupost municipal per l'any 2021, que ascendeix a 5.713.732,57 euros. Els comptes preveuen un augment de la despesa ordinària i un descens de la inversió, una línia pensada per fer front als efectes de la pandèmia i en una reactivació econòmica durant el proper any. A més, també es destina una petita part de la inversió prevista és per les obres que a causa de la COVID-19 no s'han pogut executar aquest 2020 i s'inclouen actuacions per tal de millorar equipaments i espais municipals.

Pel que fa als ingressos, l'equip de govern preveu no apujar els impostos als ciutadans ja que moltes famílies han quedat afectades per les conseqüències de la Covid-19, i és per aquest motiu que el pressupost és molt similar a l'any anterior.

Per àrees, destacar que s'ha hagut d'incrementar la partida de serveis socials, ja que hi hagut un increment del nombre d'usuaris i dels serveis prestats, i també s'ha creat una partida nova per a la residència geriàtrica municipal Mas Vell de 50.000 euros. Aquesta partida s'ha creat perquè de moment, amb la situació actual de pandèmia, no es podran omplir les places noves de la residència i els costos, sobretot per l'ampliació de serveis d'atenció als residents i l'augment de la plantilla s'han vist molt incrementats per l'afectació de la COVID-19.

D'altra banda, la despesa en partides que tenen relació amb activitat festiva baixa perquè es preveu que moltes d'aquestes activitats no es podran dur a terme durant almenys el primer trimestre del proper any.

No obstant, s'ha cregut oportú augmentar la partida de promoció econòmica per afavorir un sector que ha quedat molt afectat per la pandèmia.

Les inversions previstes per aquest 2021 preveuen, en general, sanejar part dels serveis bàsics i l'arranjament d'algunes zones del municipi i millorar la sostenibilitat dels edificis. Així, està prevista la renovació de l'enllumenat de la zona del Clos, l'adequació i l'arranjament de la Raval de Puigverd o l'asfaltat dels carrers de la zona que envolta  la plaça 11 de setembre. Altres actuacions previstes són  l'arranjament de la coberta de l'escorxador, la instal·lació de les plaques solars a l'escola Macià-Companys, l'ampliació de la deixalleria municipal, la substitució de la coberta del cementiri municipal o la reforma de la piscina petita. Moltes d'aquestes obres ja comptem amb subvencions per poder executar-les.

Pel que fa als pobles del municipi, s'ha previst l'adequació d'un carrer i una plaça a Mafet que donarà continuïtat al projecte de recuperació de l'antic forn de pa situat a la planta baixa de les antigues escoles, també estan previstes les millores de zones d'enjardinament als pobles de Montclar i Les Puelles.

Els pressupostos es van aprovar amb els vots a favor d'Acord d'Esquerra (9 regidors) i les quatre abstencions dels regidors de Junts per Agramunt.

Durant la sessió plenària, també es va aprovar el contracte de cessió en règim de comodat del fons de l'Ajuntament d'Agramunt entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de l'Urgell i l'Ajuntament d'Agramunt;  l'aprovació inicial de la modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament en l'àmbit de la unitat d'actuació núm. 1 'Passeig de Balaguer', i la declaració de la necròpolis tumulària d'Almenara bé cultural d'interès local.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

22°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 15km/h E

 • 34°C
  DJ
 • 37°C
  DV
 • 30°C
  DS
 • 28°C
  DG
 • 28°C
  DL

En directe

Els Informatius