dimarts, 5 gener 2021

Agramunt implementarà un porta a porta parcial per recollir la brossa a partir del març

Agramunt implementarà un porta a porta parcial per recollir la brossa a partir del març

L'Ajuntament d'Agramunt implementarà, a partir del mes de març, la recollida porta a porta però limitada a les fraccions de rebuig i orgànica, una iniciativa pensada per millorar les dades de reciclatge d'aquestes dues fraccions. Ho explica el regidor de Serveis Municipals de l'Ajuntament d'Agramunt, Xavier Secanell: "Aquest mes de març començarem la recollida porta a porta de la fracció de rebuig i de l'orgànica, limitat al poble d'Agramunt, la resta de pobles del municipi mantindran en general el sistema actual. Per tant, desapareixeran del carrer els contenidors verds i els marrons. Actualment, la fracció orgànica es recull tres dies la setmana a l'estiu i entre dos i tres dies a l'hivern. Doncs amb el nou sistema, es recollirà tres dies per setmana."

Pel que fa al rebuig, es preveu que de forma inicial es reculli un cop per setmana. Per tal de dur a terme aquest sistema de porta a porta, es repartirà, de forma gratuïta, entre el veïnat dos cubells per cada domicili, un per cada fracció. Aquests cubells seran els que s'hauran de deixar davant la porta de casa els dies indicats per a que es reculli la brossa que contenen. 

Pel que fa a la resta de contenidors d'envasos, vidres i paper, seguiran sent al carrer per tal que els veïns d'Agramunt puguin dipositar la brossa d'aquestes fraccions a demanda.

Des del consistori s'indica també que els recents canvis en la normativa europea de residus i el seu tractament ambiental obliguen a redissenyar les estratègies de recollida i triatge per tal de millorar-ne la gestió i minimitzar el volum de residus que van a parar a l'abocador. De fet, el mal reciclatge provoca que els residus que no es separen correctament acabin colgats a l'abocador comarcal, causant un dany mediambiental important i també un increment constant de costos per la gestió d'aquest residu que acaben repercutint sobre les taxes que paga el contribuent. 

Durant el proper mes de febrer es durà a terme diferents sessions informatives sobre el nou sistema de recollida de residus a Agramunt, ja sigui entre els veïns i també entre els responsables de comerços i indústries de la vila.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

18°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 0km/h C

 • 20°C
  DS
 • 22°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 20°C
  DT
 • 20°C
  DC

En directe

Els Informatius