dijous, 21 gener 2021

Agramunt continua la vacunació contra la Covid-19 administrant la segona dosis a residències i personal sanitari

Agramunt continua la vacunació contra la Covid-19 administrant la segona dosis a residències i personal sanitari

La lluita contra la Covid-19 a Agramunt continuarà la pròxima setmana amb l'administració de la segona dosis de la vacuna als residents i personal sanitari de les dues residències geriàtriques de la vila i també als professionals sanitaris. Així ho indica l'infermer del CAP d'Agramunt, Albert Romero: "Pel que fa a Agramunt, el 4 de gener van posar la primera dosis a la primera residència i el dia 6 a l'altra residència i també al personal sanitari del CAP i de cara a la setmana que ve, ja administrarem la segona dosis de la vacuna".

L'administració de les dues dosis de la vacuna conformen la primera fase de vacunació, que va arrancar a Catalunya el passat 27 desembre. Cal recordar que aquest primer grup de vacunació comprèn residents i personal sanitari i sociosanitari en residències per a gent gran i persones amb discapacitat així com el personal sanitari. A partir d'aquí, segons s'indica des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la informació de les diferents etapes s'anirà donant conforme es conegui la disponibilitat de dosis i concretant i adequant l'estratègia a les seves característiques i requeriments. L'objectiu fixat per aconseguir la immunitat de grup durant aquest any 2021 és arribar a la vacunació del 70 per cent de la població. No obstant, a dia d'avui, la vacuna no està indicada en les dones embarassades o que estiguin lactant i en les persones menors de 16 anys, a causa de la manca d'informació sobre la seguretat i l'eficàcia de la vacuna en aquests grups. 

Pel que fa a la situació epidemiològica actual al municipi d'Agramunt, dir que es troba en una situació estable, en la que l´índex de risc és de 347 punts i la taxa de reproducció de l'epidèmia és de 0,60. Durant els últims 7 dies s'han detectat 11 casos nous de Covid-19.

Pel que fa al territori català, el Procicat va decidir ahir allargar les mesures actuals contra la pandèmia dues setmanes més, fins al diumenge, 7 de febrer. Això suposa que es manté el confinament municipal diari, el tancament dels centres comercials i de botigues de més de 400 metres quadrats, i el dels comerços petits els caps de setmana.

La decisió d'allargar les restriccions es pren el mateix dia que s'han superat els ingressos hospitalaris i els pacients a l'UCI. Hi ha 612 malalts de Covid a les UCI i torna a haver-hi més de 2.800 ingressats en total. Tot i això, el risc de rebrot baixa a 678 punts i la velocitat de transmissió recula a l'1,09.


Imatge del passat 4 de desembre amb l'equip de vacunació a la residència Ribera del Sió d'Agramunt

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

12°C


prob. precipitació: 55%
humitat: 80%
vent: 5km/h E

 • 12°C
  DL
 • 14°C
  DT
 • 14°C
  DC
 • 17°C
  DJ
 • 17°C
  DV

En directe

Els Informatius