dilluns, 25 gener 2021

Un alumne de 2n de Batxillerat publica un díptic sobre els efectes nocius del cànnabis

Un alumne de 2n de Batxillerat publica un díptic sobre els efectes nocius del cànnabis

L'alumne de 2n de Batxillerat de l'INS Ribera del Sió d'Agramunt, Roger Bertran, ha presentat el treball de recerca "Cànnabis, entre l'opinió i la ciència', del qual se'n deriva un tríptic informatiu sobre els efectes perjudicials que el cànnabis té sobre la salut. Bertran ha fet una recerca sobre el cànnabis, els efectes sobre el cos i també la seva composició. A més, també ha realitzat més de 600 enquestes en les que ha analitzat els efectes que pot produir el consum de cànnabis sobre la salut. En la part pràctica, Bertran ha realitzat tres experiments amb ratolins que han servit per confirmar la seva teoria sobre els efectes que el consum d'aquesta droga ocasiona sobre diferents àmbits com la concentració, la memòria o la gana. Un dels objectius del treball de recerca era fer difusió de les seves conclusions: "Després de fer una recerca a fons i comprovar, amb els experiments els efectes, podia dir clarament que el cànnabis sí que ocasiona dany al cos, tot i que sí que té un potencial terapèutic. Normalment, però, el que es fuma conté un alt percentatge de THC i aquesta molècula es la que és perjudicial per la salut. Per tant, no podia estar sense compartir aquests coneixement que he obtingut durant la recerca que, a l'hora, poden ajudar a la societat".

La difusió de les conclusions s'ha fet amb un díptic: "Vaig dissenyar un tríptic on citava els efectes que té el cànnabis més perjudicials per la salut i un altre apartat amb mites. El tríptic no pot contenir molta informació, perquè no és molt extens, però sí que volia que la informació que contingués fos clara i que il·lustrés clarament quins són els efectes i que fos atractiu perquè la gent el pogués llegir bé".

El díptic es pot trobar al CAP d'Agramunt i també a diferents llocs públics. A part, Bertran també ha creat un perfil d'Instagram, Cannainfo2020, pensat per a ser un lloc on les persones interessades en el tema poden exposar els seus dubtes o trobar informació.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

10°C


prob. precipitació: 70%
humitat: 80%
vent: 30km/h O

 • 22°C
  DC
 • 23°C
  DJ
 • 24°C
  DV
 • 27°C
  DS
 • 30°C
  DG

En directe

Els Informatius