dilluns, 15 febrer 2021

Cau a gairebé la meitat l'assistència al cinema agramuntí durant el 2020

Cau a gairebé la meitat l'assistència al cinema agramuntí durant el 2020

L'assistència al cinema d'Agramunt va caure a poc més de la meitat d'espectadors durant l'any passat vers l'anterior, ja que durant el 2020 la sala va tenir una entrada de 4.200 espectadors mentre que, durant el 2019, aquesta xifra fou de 9.200 persones. El gerent de Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, indica que, de mitjana, s'ha passat a la meitat de públic: "De les pràcticament 200 persones que de mitjana passaven pel Casal per veure la programació setmanal s'ha reduït cap a la meitat. Ara són un centenar els que cada cap de setmana continuen anant al cinema a Agramunt".

La caiguda en picat d'espectadors respon al tancament de la sala en motiu de l'estat d'alarma, des del 14 de març fins al mes de juny. La segona meitat de l'any, la sala ha estat oberta sempre que s'ha permès, limitant l'aforament i aplicant les mesures de protecció anti-covid.

De cara a aquest 2021, Aumedes explica que durant els dos primers mesos de l'any s'ha ofert una programació molt basada en el producte de distribuïdores independents i europees, que són les que han anat traient producte. Les grans ‘majors', indica, s'esperaran als mesos de març i abril, confiant en que la vacunació contra la Covid-19 permetrà retornar mica a mica a la normalitat. Pel que fa a la programació cinematogràfica local, doncs, es preveu que de cara a la primavera es pugui anar combinant les grans estrenes amb pel·lícules de producció més local o independent: "Durant el mes de març i abril, la tendència anirà canviant i anirem oferint un 50-50, amb producte de multinacionals i conservant aquest bon producte europeu que fins ara hem anat projectant".

A part, l'empresa Circuit Urgellenc també impulsa diferents activitats o promocions pensades per animar al públic a assistir a la sala. Per una part, s'oferiran cicles de cinema i també es farà, pels escolars de la vila, un taller de cinema. Finalment, durant aquest mes de febrer, el preu de l'entrada pel no abonats serà més econòmica, de 5 euros (4 euros el dia de l'espectador).

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

9°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DT
 • 25°C
  DC
 • 23°C
  DJ
 • 21°C
  DV
 • 27°C
  DS

En directe

Els Informatius