dimecres, 17 febrer 2021

Agramunt implantarà el porta a porta parcial a partir del 8 de març

Agramunt implantarà el porta a porta parcial a partir del 8 de març

Amb l'objectiu de millorar les dades de reciclatge al municipi d'Agramunt, l'Ajuntament implantarà, a partir del 8 de març, un sistema de recollida porta a porta parcial, en el que només es recollirà als domicilis, les fraccions orgànica i de la resta. El regidor de Serveis Municipals, Xavier Secanell, indica que a partir del 8 de març es retiraran els contenidors d'aquestes fraccions: "A partir del dia 8 desapareixeran del carrer dos tipus de contenidors, el marró petit i el verd de quatre rodes. Què passarà amb aquest rebuig? Doncs que l'anirem a buscar a cada casa. Cada dia? No, hi haurà uns dies determinats de recollida".

Aquesta decisió s'ha pres per tal d'intentar millorar les dades de reciclatge dels agramuntins. Tot i que l'any passat es va arribar al 50 per cent del reciclatge dels residus, els agramuntins generen cada dia, 1,5 kg de residus per habitant, dels quals, la meitat, no es recicla correctament. Al cap de l'any, això suposa unes 1.400 tones de residus que acaben a l'abocador.

Per tal d'implantar el nou sistema parcial de recollida porta a porta, el consistori ha iniciat un cicle de quatre reunions informatives que tindran lloc durant aquesta setmana i la pròxima. Per tal de fer les sessions amb les màximes garanties sanitàries, es faran per zones, en diferents franges horàries i dies i al pavelló poliesportiu, per poder mantenir distàncies, assegurar una bona ventilació i disposar d'accessos diferenciats. Així mateix, es recomana que només hi assisteixi una persona per domicili.

D'aquesta manera, els veïns tindran l'oportunitat de resoldre tots els dubtes que els pot suposar la implantació d'aquest nou sistema de recollida, que suposarà l'eliminació dels contenidors del rebuig i la matèria orgànica de la via pública.

Les sessions es faran per als veïns de la zona 1, el dissabte 27 de febrer, a les 10 del matí; pels de la zona 2, el mateix dissabte, a les 12 del migdia; per la zona 3, de diumenge 28 de febrer, a les 10 del matí, i per la zona 4, el diumenge a les 12 del migdia.  

D'altra banda, entre l'1 i el 5 de març, es podran recollir els nous contenidors domèstics a l'Espai Cívic. Dilluns, dimarts i dimecres, de 10 a 13 hores, i dijous i divendres, de 16.30 a 18.30 hores.

Aquesta setmana han començat les sessions informatives per a les activitats econòmiques, les indústries i els bars.


Foto: fotografia de la reunió amb els comerços, que es va fer ahir a l'Espai Cívic.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

12°C


prob. precipitació: 55%
humitat: 80%
vent: 5km/h E

 • 12°C
  DL
 • 14°C
  DT
 • 14°C
  DC
 • 17°C
  DJ
 • 17°C
  DV

En directe

Els Informatius