dijous, 18 febrer 2021

Cultura aposta per fer, del centenari de Viladot, una efemèride de país

Cultura aposta per fer, del centenari de Viladot, una efemèride de país

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa, ha visitat avui les dues fundacions artístiques d'Agramunt, la Fundació Privada Espai Guinovart i la Fundació Privada Guillem Viladot-Lo Pardal, des d'on ha assegurat que són dos elements que s'han de donar a conèixer també turísticament per tal de posar-los al mapa cultural del país: "Dos fundacions de dos grans artistes del país que han de ser molt compartides, que la ciutadania les ha de conèixer i que per tant, s'han de posar en el mapa cultural. I això es pot fer a nivell turístic amb rutes diverses per convidar la ciutadania a que les conegui".

Més concretament, i estant a les portes de la celebració del centenari del naixement d'un dels dos artistes, Guillem Viladot, Ponsa ha explicat que des del Govern s'està treballant perquè la celebració d'aquesta efemèride sigui un esdeveniment de país, no només pel territori: "N'hem començat a parlar amb l'alcaldessa i amb el director de la Fundació. Ells ja tenen un preprograma que ha està encaminat i aquí el Govern del país hi serà perquè és una commemoració de país. Crec que és una de les commemoracions que no tindrà massa discussió pel llegat que suposa pel país i pel territori".

Cal recordar que des de la Fundació Guilem Viladot ja s'està treballant per tal que la celebració del seu centenari sigui una oportunitat per donar a conèixer a l'artista i el seu llegat a tothom, amb projectes com la digitalització del seu fons documental.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

22°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 10km/h O

 • 30°C
  DV
 • 32°C
  DS
 • 32°C
  DG
 • 30°C
  DL
 • 31°C
  DT

En directe

Els Informatius