divendres, 19 febrer 2021

L'Urgell, present en el llibre 'Los Moñacos', de l'il·lustrador 'Babel de Lin'

L'Urgell, present en el llibre 'Los Moñacos', de l'il·lustrador 'Babel de Lin'

L'il·lustrador Javier Escolano, també conegut per ‘Babel de Lin', ha presentat recentment ‘Los Moñacos' un llibre il·lustrat sobre el viatge que, junt amb el seu company d'aventures, Paco ‘El Herrero', va fer caminant des de Barcelona fins a la localitat de Milmarcos (Castilla-La Mancha). Durant aquest recorregut a peu, els van anar sorprenent diferents sers imaginaris que, a posteriori, i tal i com indica Escolano, s'han acabat plasmant en aquest llibre: "Els personatges que se'ns apareixien cada dia en la nostra imaginació els vaig escriure en un llibre i després em vam dir que els publiqués i així ha sigut". 

Es tracta d'un llibre que oscil·la entre la faula i el turisme literari en el qual l'autor narra les seves vivències i aventures a través d'il·lustracions marcades per l'humor i la ironia. Precisament, aquestes són les claus del relat il·lustrat de 150 pàgines en el que l'autor utilitza la figura de "los moñacos" per referir-se de forma afectuosa al conjunt de "criatures" que van trobar en el seu camí de pelegrinatge que van començar els dos amics l'agost de 2011. L'evolució d'aquest viatge vital i literari, parteix des de Barcelona i transita per les localitats com Martorell, La Panadella, Tàrrega, El Palau D ́Anglesola, Lleida, i continua per províncies com Osca, Saragossa i Guadalajara.

Amb aquesta obra, l'autor mostra també la seva capacitat creativa desenvolupada al llarg dels anys i el seu amor per la il·lustració i l'humor gràfic. Una vocació que ha comptabilitzat amb la seva carrera com advocat, professió que exerceix actualment com a titular d'un bufet a Barcelona. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 10km/h NE

 • 28°C
  DG
 • 28°C
  DL
 • 27°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 27°C
  DJ

En directe

Els Informatius