dilluns, 22 de febrer 2021

El Consell Comarcal reduirà a la meitat el preu del servei de teleassistència

El Consell Comarcal reduirà a la meitat el preu del servei de teleassistència

El ple del Consell Comarcal de l'Urgell, celebrat el passat dijous, va aprovar la reducció a la meitat del preu del servei de teleassistència que es presta a través del Servei d'Atenció Domiciliària. La consellera comarcal d'Acció Social, Ciutadania i Igualtat, Sílvia Fernàndez, indica que la voluntat és fer el servei accessible a tothom: "Volem que aquest servei sigui accessible a la major part de la gent gran i a la gent que ho necessiti de la comarca i per tant, el que proposem és costejar el 50 per cent del cost d'aquest servei".

Per tal que les persones que visquin soles, ho facin amb garanties: "Que arribi al màxim de persones que viuen soles perquè creiem que és un servei bàsic i que tenim una comarca força envellida i creiem que aquest servei pot ajudar que aquestes persones continuïn vivint soles a casa seva".

Junt amb aquesta rebaixa del cost del servei, també es va aprovar posar en marxa un Banc de Productes de Suport amb el que es puguin prestar o llogar elements com llits articulats i grues a les famílies que ho necessitin. Al ple es va aprovar també el fet de crear un preu de lloguer simbòlic per aquests productes.

Per altra part, el plenari també va aprovar crear una borsa rural d'habitatge comarcal per fomentar el repoblament i garantir el dret d'accés a l'habitatge al món rural. El conseller comarcal de Repoblament, Sebastià Mata, indica que l'objectiu de la borsa és crear aquest servei, que normalment ofereixen empreses immobiliàries però que, en una zona rural, no ofereixen ja que no resulta econòmicament interessant. La idea és lluitar contra el despoblament mitjançant aquesta borsa rural d'habitatge.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 0km/h C

 • 7°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 8°C
  DC.
 • 7°C
  DJ.
 • 9°C
  DV.

En directe

Els Informatius