dimarts, 16 març 2021

El SISI inicia l'atenció d'uns 20 menors de famílies en risc d'exclusió social a Agramunt

El SISI inicia l'atenció d'uns 20 menors de famílies en risc d'exclusió social a Agramunt

El Servei d'Intervenció Socioeducativa Itinerant (SISI) de l'Urgell inicia avui l'atenció d'uns 20 menors de 12 famílies en risc d'exclusió social d'Agramunt, una atenció que ja es va iniciar l'any 2020 amb les famílies dels menors, tal i com indica l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández: "A Agramunt vam rebre aquest servei l'any 2019 i vam treballar amb diferents famílies. Avui comencem a treballar amb els infants d'aquestes famílies i podrem treballar, conjuntament, diferents aspectes per tal de millorar la vida d'aquestes famílies".

El servei es prestarà els dimarts a l'Espai Cívic, al matí amb les famílies i a la tarda amb els menors, que són d'edats compreses entre els 3 i els 16 anys. Amb aquesta ampliació del servei, s'obriran dues línies més, com són el Servei d'atenció als infants de 4 a 15 anys que donarà suport, estimulació i potenciarà l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització i l'adquisició d'aprenentatges bàsics dels menors; també s'obre el Servei d'acompanyament socioeducatiu per adolescents de 16 a 18 anys, destinat a donar suport als adolescents amb la finalitat de què puguin assolir progressivament una capacitat per gestionar les seves responsabilitats personals i socials.

El SISI és un servei itinerant que es gestiona des de l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de l'Urgell i que s'ofereix, actualment, a la Fuliola i a Agramunt, localitats on s'atenen, en total, a 25 famílies. Cal destacar que aquest servei també es presta a Tàrrega mitjançant el SIS Tàrrega-Centre Obert, tot i que l'objectiu del Consell Comarcal és apropar-lo als diferents pobles de l'Urgell, tal i com indica el president del Consell, Gerard Balcells: "Contents avui perquè és un pas més per la comarcalització d'un servei que fins ara estava molt centrat en la capital i que des del 2019 arriba a més llocs de la comarca".

Es preveu que abans d'acabar l'any es pugui atendre també a famílies de Bellpuig.

El Servei d'intervenció socioeducativa itinerant de l'Urgell (SISI Urgell) està destinat a l'atenció a la infància, adolescència en situació de risc social de 0 a 18 anys i famílies, que viuen a la comarca de l'Urgell, i requereixen suport assistencial o formatiu, prioritàriament aquelles persones que estan en situació de risc social.

El servei d'intervenció socioeducativa no residencial, és un servei diürn preventiu, fora de l'horari escolar, que dona suport, estimula i potencia l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses, mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i amb la comunitat.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 20km/h O

 • 29°C
  DS
 • 25°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 19°C
  DT
 • 22°C
  DC

En directe

Els Informatius