dimecres, 17 març 2021

Agramunt recull, la primera setmana del porta a porta, gairebé la meitat d'orgànica que recollia en un mes

Agramunt recull, la primera setmana del porta a porta, gairebé la meitat d'orgànica que recollia en un mes

Agramunt ha recollit, en una sola setmana d'implantació del sistema de recollida porta a porta parcial, gairebé la meitat de tones de matèria orgànica que abans recollia en tot un mes. El regidor de Serveis Municipals, Xavier Secanell, indica que durant la primera setmana s'han recollit prop d'11 tones d'orgànica: "A nivell d'orgànica, amb una setmana, és a dir, amb tres dies, hem recollit unes 10,5 tones. Amb el sistema anterior, en tot un mes recollíem 24 tones. Per tant, en una sola setmana, hem recollit el 45 per cent del que abans recollíem en tot un mes".

Per tant, una primera valoració en relació a aquesta fracció orgànica és molt positiva. A part, des del consistori es valora el fet que més de la meitat dels usuaris utilitzin la bossa compostable per aquest residu, un fet que ajuda a que la manipulació posterior d'aquest residu per fer-ne compost sigui més econòmica. No obstant, el que sí que s'ha detectat és que hi ha veïns que deixen al carrer el cubell petit, el que té forats, un fet que es demana que es modifiqui en tant que s'ha de baixar al carrer el cubell més gran, que és el que va xipat.

Pel que fa a la recollida de l'altra fracció a domicili, la de la Resta, s'han recollit unes 3 tones durant la primera setmana. No obstant, des del consistori es considera que aquesta xifra serà superior en tant que s'han produït incidències destacables a la zona del polígon que, un cop resoltes, faran augmentar aquesta xifra notablement.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 20km/h O

 • 29°C
  DS
 • 25°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 19°C
  DT
 • 22°C
  DC

En directe

Els Informatius