dilluns, 29 març 2021

La Diputació assumeix el total del deute dels municipis de Lleida per fer front a la pobresa energètica

La Diputació assumeix el total del deute dels municipis de Lleida per fer front a la pobresa energètica

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de la diputada d'Igualtat, Helena Martínez, ha signat aquest dilluns a Barcelona el protocol d'intencions amb la Generalitat de Catalunya i d'altres administracions públiques locals de Catalunya sobre l'acord de concertació de mesures de suport a unitats familiars en situació de pobresa energètica relacionada amb subministraments de gas, electricitat, i l'eficiència energètica.

Concretament, s'ha signat, en primer lloc, l'acord entre la Generalitat de Catalunya i la companyia subministradora Endesa relatiu a combatre la pobresa energètica i, en segon lloc, la signatura del protocol d'intencions entre la Generalitat de Catalunya i les administracions públiques locals. Cal tenir en compte que el total del deute de Catalunya és de 21,2 milions d'euros.

Talarn indica que, segons els acords que s'han tancat entre el Govern de la Generalitat i les empreses subministradores d'electricitat, el món municipal de Lleida s'ha de fer càrrec d'uns 500.000 euros d'aquest deute, estimat en uns 2 milions d'euros. Una quantitat semblant li correspon a la Generalitat, mentre que l'empresa subministradora es fa càrrec del milió restant.

Dels 2 milions d'euros comptabilitzats com a deute de famílies de les comarques de Lleida de la factura elèctrica dels anys 2019 i 2020, a la ciutat de Lleida se li imputen 1,2 milions d'euros, una mica més del 50 per cent de la facturació elèctrica no abonada per famílies els anys 2019 i 2020.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

18°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 0km/h C

 • 20°C
  DS
 • 22°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 20°C
  DT
 • 20°C
  DC

En directe

Els Informatius