dimarts, 30 març 2021

Agramunt vol reformar la Plaça del Mercadal amb l'1 per cent cultural

Agramunt vol reformar la Plaça del Mercadal amb l'1 per cent cultural

L'Ajuntament d'Agramunt ha comunicat avui al subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, que enguany sol·licitarà 1,5 per cent Cultural del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per destinar-lo a la millora de la plaça Mercadal i el seu entorn.

Segons ha explicat l'alcaldessa, Sílvia Fernàndez, aquesta subvenció permetrà donar continuïtat al projecte de millora del centre històric, ja que, a banda de la plaça, la reforma també inclou els carrers del voltant de l'església de Santa Maria d'Agramunt: "a: Baixada del Mercadal, Sabateria de Dalt i Absis: "Servirà per donar continuïtat a aquest carrer Sant Joan, Plaça de l'Església i Carrer Sió que hem anat fent els darrers anys i lligar-ho tot amb la Plaça del Mercadal, on hi actuarem per posar-la bonica i fer-la accessible".

La reforma de la plaça Mercadal contempla la reurbanització, amb la millora de les xarxes de serveis, i la rehabilitació estructural dels edificis. Cal recordar que es tracta d'una de les primeres places catalanes porxades edificades amb projecte previ, construïda entre 1804 i 1852 i declarada Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

El subdelegat ha visitat avui Agramunt on s'ha entrevistat amb l'alcaldessa i diversos regidors del consistori, els quals li han presentat els projectes que hi ha en marxa actualment al municipi.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

25°C


prob. precipitació: 80%
humitat: 50%
vent: 10km/h S

 • 26°C
  DG
 • 27°C
  DL
 • 26°C
  DT
 • 25°C
  DC
 • 25°C
  DJ

En directe

Els Informatius