dilluns, 12 abril 2021

Suplanten dos perfils d'empreses d'Agramunt a les xarxes socials per estafar als seus seguidors

Suplanten dos perfils d'empreses d'Agramunt a les xarxes socials per estafar als seus seguidors

Dues empreses d'Agramunt han sigut víctimes d'una suplantació dels seus perfils a les xarxes socials, un delicte amb el que els estafadors pretenen aconseguir les dades bancàries dels seguidors d'aquestes empreses. El modus operandi d'aquest tipus de delicte és molt similar en els dos casos en el que s'ha produït a Agramunt, tal i com explica una de les responsables de les empreses afectades, Zoe Valero: "Envien una sol·licitud d'amistat d'una petita empresa que tu coneixes i, automàticament, reps un missatge en el que et demanen les dades bancàries. Com que és una empresa que coneixies i en la que tens confiança, és molt més fàcil que accedeixis a facilitar aquestes dades". 

Aquesta estafa, doncs, consisteix en que una empresa fa un sorteig a les xarxes socials i, llavors, els estafadors els hi suplanten el seu perfil copiant el nom i la imatge del mateix. Envien una sol·licitud d'amistat als seguidors del perfil que suplanten i, quan l'usuari accepta la sol·licitud d'amistat, se li envia un missatge assegurant que són els guanyadors del sorteig en el que han participat. Com a condició per acceptar el premi, se'ls hi demana que facilitin el número de compte.

Valero indica que els estafadors s'aprofiten de la confiança que els seguidors tenen amb l'empresa que és víctima d'aquesta suplantació: "La gent té una confiança en tu i si els hi sol·licites unes dades, poden creure que ets tu i llavors és quan passen aquestes coses. És important fer-ne difusió i que la gent siguin coneixedors que si en algun moment reben un missatge en el que se'ls hi sol·licitin les dades, no hi accedeixin ni facilitin cap dada bancària per cap mitjà".

En els dos casos de les empreses afectades, Torrons Fèlix i Estètica Judith, hi ha hagut usuaris que han sigut víctimes d'aquesta estafa, ja que se'ls hi ha retirat petits imports de diners del seu número de compte després d'haver facilitat les dades bancàries. En aquests casos, es recomana bloquejar la targeta per tal d'evitar més retirades de diners. Les dues empreses han posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra aquestes estafes per tal que siguin investigades.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

32°C

intervals de nuvolositat
prob. precipitació: 15%
humitat: 30%
vent: 10km/h S

 • 31°C
  DC
 • 32°C
  DJ
 • 33°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 36°C
  DG

En directe

Els Informatius