divendres, 16 abril 2021

Els Mossos alerten de l'increment d'estafes per internet

Els Mossos alerten de l'increment d'estafes per internet

Els Mossos d'Esquadra alerten de l'increment d'estafes per internet, una situació que es dona, per exemple, amb els dos casos de suplantacions d'identitat d'empreses que s'han produït a Agramunt en les darreres setmanes. Arran d'aquest increment de l'activitat delictiva, des del cos de policia es recorda que els usuaris de les noves tecnologies han d'estar alerta per tal d'evitar ser estafats:

Consells per evitar estafes per internet

- Protegeix el teu dispositiu. Instal·la un antivirus i actualitza'l periòdicament perquè detecti les noves amenaces que circulen per la xarxa.

- Utilitza una xarxa wi-fi coneguda. La informació transmesa a través de les connexions públiques pot ser capturada fàcilment per hackers o ciberdelinqüents.

- Realitza una connexió segura. L'adreça d'una botiga en línia que comenci per HTTPS i mostri un cadenat a la barra d'adreces garanteix la navegació de forma segura.

- Busca i revisa la política de privacitat i devolucions. Abans de comprar en una botiga en línia revisa que tingui la seva política de privacitat en un lloc visible i que estigui actualitzada.

- Observa l'aspecte visual de la web. Les errades ortogràfiques o les frases incoherents i una pàgina web poc atractiva poden ser indicis d'estafa.

- Preus molt baixos. Desconfia d'ofertes a preus molt inferiors al valor de mercat anunciats en webs o xarxes socials. Pot ser un indici de sospita.

- Consulta les opinions d'altres usuaris. Informa't en cercadors, xarxes socials i fòrums per comprovar quina opinió tenen altres persones sobre un web o un venedor.

- Considera les opcions de pagament. Per a evitar-te problemes, no facis pagaments utilitzant sistemes de transferència de diners de forma anònima.

- No paguis per avançat a canvi d'una feina, un préstec o un premi. Rebutja qualsevol tipus d'oferta que et demani diners per avançat.

- Ofereix únicament les dades personals necessàries. En cas que t'estranyi que per efectuar la compra et demanin alguna dada personal (telèfon mòbil, nom de familiars, lloc de naixement…), no la facilitis.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

14°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 80%
vent: 10km/h NE

 • 29°C
  DS
 • 27°C
  DG
 • 26°C
  DL
 • 25°C
  DT
 • 24°C
  DC

En directe

Els Informatius