divendres, 23 abril 2021

Marc Puebla presenta el primer conte dedicat a un caparró, el Senyor Victorino

Marc Puebla presenta el primer conte dedicat a un caparró, el Senyor Victorino

L'agramuntí Marc Puebla presenta avui, dia de Sant Jordi, el conte dedicat al seu avi, en Victorino Puebla García (1913-1918), qui durant 15 anys va ser agutzil del municipi. El fet de ser una persona molt popular, va provocar que al 2015 l'Associació TradiSió construís un caparró en el seu honor, un projecte que ara, en Marc Puebla, vol continuar amb aquest conte: "Va ser al 2015 quan van fer els dos primers caparrons, al 2016 quan van fer els dos següents. Ara en tenim 4 i penso que és tant important culturalment i tant ric que en un poble com Agramunt puguem continuar amb aquest projecte i tenir aquests 8 caparrons".

Les il·lustracions del conte són de l'artista agramuntina Serafina Balasch. L'objectiu és que aquest sigui el primer conte de la col·lecció Contarrons, dedicada als quatre veïns i veïnes d'Agramunt que tenen un caparró. Precisament, aquest element de la cultura popular dedicat al senyor Victorino és fil narratiu del conte, tot explicant a una família actual d'Agramunt en què consistia la seva feina.

El conte es complementa amb una part biogràfica, fotografies reals i codis QR que deriven a la història dels caparrons i capgrossos d'Agramunt i propostes didàctiques per a infantil i primària.

El beneficis d'aquest conte es destinaran a Creu Roja i Tradi-sió.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 20km/h O

 • 29°C
  DS
 • 25°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 19°C
  DT
 • 22°C
  DC

En directe

Els Informatius