divendres, 23 abril 2021

Agramunt recupera l'esperit de Sant Jordi celebrant la Diada al carrer

Agramunt recupera l'esperit de Sant Jordi celebrant la Diada al carrer

Agramunt ha recuperat avui la celebració de la Diada de Sant Jordi amb diferents activitats celebrades al carrer. Durant el matí, llibreries i floristeries han tret les seves parades al carrer, sent les protagonistes de la jornada. Pel que fa als llibres, els compradors tenen diferents preferències. Pere Vicens, d'Impremta Llibreria Vicens, indica que els compradors demanen els grans premis literaris: "Demanen més els premis com el Ramon Llulll o el Sant Jordi, així com títols ‘Sira' de Maria Dueñas".

A la Llibreria l'Espiga, l'Anna Núri Bertran explica que els compradors ja busquen els seus autors, tot i que la pandèmia també ha marcat les ventes: "Busquen les novetats d'autors coneguts que ja coneixen. Aquest any, amb la pandèmia, també es demana molt el títol d'Oriol Mitjà. I aquest any, també serà top ventes el llibre d'en Marc Puebla, en la secció infantil".

En relació a la literatura infantil, des d'Impremta i Llibreria Marsà expliquen quins són els més buscats: "En el cas dels llibres per nens i joves, els que més venen són els de Jeronimo Stilton i Tea Stilton i, a part, també tenim llibres de joves d'intriga, com el de l'Amanda Black i d'aventures com els ‘Forasters del temps'.

Pel que fa a les roses, la tradicional continua sent la més demanada, tal i com indica Mercè Areny, d'Aquil·lea Floristes: "Majoritàriament la rosa arreglada és la més buscada, tot i que en tenim de diferents varietats. El jovent, majoritàriament busca la rosa amb diferents guarniments originals".

Aquesta tendència es nota també a Floristeria Gili, tal i com indica Magda Gili: "El que més demanen la rosa tradicional amb paperina, la rosa i l'espiga i també fem muntatges especials amb el drac, el Sant Jordi, i també tenim roses encerades amb la Senyera".

A part de floristeries i llibreries, durant tot el dia també hi haurà paradetes de diferents entitats a la Plaça del Pou, i també la de la Biblioteca Municipal Guillem Viladot. A la tarda, també s'hi farà la presentació del conte ‘Senyor Victorino, el somni d'un caparró', d'en Marc Puebla. La presentació es farà a les 18.00 h, i seguidament, a les 19.00 h, es realitzarà l'entrega de premis del Certamen Literari de Sant Jordi.

De cara al cap de setmana, es faran activitats cultural com una jornada de portes obertes a diferents espais de la vila, com el refugi antiaeri; l'Església de Santa Maria; el Pou de Gel; la Cisterna del Convent i les dues fundacions d'art, lloc on també s'hi faran presentacions d'exposicions tant el dissabte com el diumenge.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 20km/h O

 • 29°C
  DS
 • 25°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 19°C
  DT
 • 22°C
  DC

En directe

Els Informatius