dilluns, 26 abril 2021

El parc de bombers d'Agramunt pot perdre 7 voluntaris per no complir amb la disponibilitat que fixa Interior

El parc de bombers d'Agramunt pot perdre 7 voluntaris per no complir amb la disponibilitat que fixa Interior

El Parc de Bombers Voluntaris d'Agramunt podria quedar-se amb 16 efectius dels 23 que té actualment a causa dels procediments de revocació de nomenaments que el Departament d'Interior ha iniciat al considerar que el bomberts voluntaris afectats no compleixen amb les hores exigides al cap de l'any, un total de 876 hores anuals. El cap del Parc de Bombers d'Agramunt, Ramon Escudé, indica que s'han presentat al·legacions per tal d'aturar aquests revocaments: "Al Parc d'Agramunt, dels 23 efectius que tenim fins ara a la secció activa, si es fan efectius el 7 procediments de revocació de nomenament que han arribat, ens quedaríem amb 16 efectius. Estem a l'expectativa perquè hi ha hagut alguns d'aquests bombers que han presentat al·legacions, perquè tenien motius justificats per presentar-les i esperem que siguin acceptades".

Escudé afegeix que mai s'ha deixat d'atendre els serveis necessaris: "La disponibilitat sempre l'hem donat i hem cobert tots els serveis. Una altra cosa és que t'exigeixin, amb un mòbil personal, de tenir una aplicació instal·lada i una disponibilitat de 876 hores anuals, que és com una mitja jornada anual, sense res a canvi".

En el cas d'Agramunt, aquests revocaments provocarien una disminució considerable del nombre d'efectius, que no es podria recuperar amb la convocatòria de places feta pel Departament ja que en el cas d'Agramunt, només s'han assignat dues noves places. En el conjunt de Catalunya, aquests revocaments  afecten a uns 300 bombers voluntaris.


Imatge d'arxiu d'un servei d'emergència atès pels Bombers Voluntaris d'Agramunt

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

17°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 20km/h O

 • 29°C
  DS
 • 25°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 19°C
  DT
 • 22°C
  DC

En directe

Els Informatius