dilluns, 26 abril 2021

Els serveis a les persones, la mobilitat i la cultura, temes destacats del Ple del Consell Comarcal de l'Urgell

Els serveis a les persones, la mobilitat i la cultura, temes destacats del Ple del Consell Comarcal de l'Urgell

El Ple del Consell Comarcal de l'Urgell va aprovar, en la passada convocatòria, les bases d'ajuts individuals de menjador escolar per a alumnes d'ensenyament obligatori de centres públics i concertats als quals no correspon la gratuïtat del servei de menjador per altres motius. Un cop finalitzat el termini d'exposició pública, en el qual s'hi podran presentar al·legacions, es lliuraran als centres educatius per tal que informin les famílies dels terminis per a la seva sol·licitud.

Pel que fa a la mobilitat, l'ens comarcal, per acord unànime, s'ha adherit a l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) amb l'objectiu de millorar el transport col·lectiu de viatgers de l'Urgell, així com la mobilitat en general. L'AMTU proporcionarà als municipis de la comarca l'assessorament en els recursos disponibles, l'assessoria tècnica, l'acompanyament en la gestió i la representació i defensa dels seus interessos davant de les administracions i organismes que hi intervenen. 

En l'àmbit de la cultura, s'ha aprovat una modificació pressupostària que permetrà fer front a les despeses d'arranjament dels murs del Castell de Maldà, per tal que pugui tornar a obrir al públic.

A més a més, també s'ha donat llum verda, per unanimitat, a les bases que regiran la beca d'estudis humanístics dedicada al lingüista i historiador de Maldà, Joaquim Capdevila i Capdevila.

Aquesta beca, dotada amb 1.500 euros, promourà els estudis d'investigació històrica i de la memòria del territori. Els estudis premiats s'inclouran als ‘Quaderns d'URTX' dins de la Revista d'Humanitats de l'Urgell.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 20km/h O

 • 29°C
  DS
 • 25°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 19°C
  DT
 • 22°C
  DC

En directe

Els Informatius