divendres, 30 abril 2021

ASPID troba feina a una trentena d'urgellencs amb discapacitat o en situació d'atur

ASPID troba feina a una trentena d'urgellencs amb discapacitat o en situació d'atur

Els Serveis d'Orientació, Formació i Intermediació Laboral d'ASPID van atendre l'any 2020 un total de 754 persones amb discapacitat reconeguda o amb situació de vulnerabilitat a la demarcació de Lleida, de les quals, 127 eren de l'Urgell. D'aquestes, indica la presidenta d'ASPID, Bibiana Bendicho, unes 37 es van incorporar al mercat laboral: "Unes 60 persones són amb discapacitat i 67 són amb risc d'exclusió social. D'aquestes, el percentatge d'insercions laborals ha sigut del 30 per cent, per tant, unes 37 persones han trobat feina".

Tot i que l'entitat ha aconseguit mantenir les ràtios d'anys anteriors, el nombre total de persones ateses ha disminuït en un 40 per cent, a causa de la disminució dels projectes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i de la desactivació de la borsa d'intermediació com a conseqüència de la COVID-19. És per aquest motiu que Bendicho alerta que s'ha de continuar fomentant la formació i els plans de treball amb el col·lectiu de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social, ja que tenen una taxa d'atur superior a la de la població en general: "La població en general estava, abans de la pandèmia, en un 14 per cent de taxa d'atur, mentre que els nostres col·lectius estaven en un 25 per cent, per tant, 10 punts per sobre de la població en general".

És per aquest motiu que es reclama a la Generalitat de Catalunya que caldria canviar la durada i certs criteris d'aplicació dels programes de formació, orientació i seguiment laboral, posant com a exemple el fet que hi ha comarques amb una demografia insuficient per implementar certs projectes d'aquest àmbit o que programes amb un any de vigència són massa curts per cobrir certs objectius.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

22°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 25km/h O

 • 28°C
  DS
 • 25°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 20°C
  DT
 • 20°C
  DC

En directe

Els Informatius