dimarts, 4 maig 2021

El 'Let's clean up' a l'Urgell vol netejar les deixalles de l'entorn de la Serra d'Almenara

El 'Let's clean up' a l'Urgell vol netejar les deixalles de l'entorn de la Serra d'Almenara

L'Urgell s'uneix al ‘Let's clean up Europe', una acció que aquest proper cap de setmana tindrà lloc per tot Europa i que pretén sensibilitzar a la població sobre la quantitat de residus que es llancen de forma incontrolada a la natura. En el cas concret de l'Urgell, el Consell Comarcal, en col·laboració amb els ajuntaments d'Agramunt, Castellserà, La Fuliola i Tornabous, convida a tots els veïns a passejar per la Serra d'Almenara per tal de gaudir de l'entorn i, a la vegada, recollir les deixalles que es trobin. El president del Consell Comarcal, Gerard Balcells, indica que no serà una acció puntual, ja que hi ha altres zones naturals de la comarca afectades per l'acumulació de deixalles: "Aquest és un punt de partida perquè aquesta iniciativa sigui ampliable, exportable i, si podem, sostinguda en el temps per poder abastar el màxim de territori possible, perquè és evident que a tot arreu fa falta".

Per la seva part, l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, indica que també a nivell municipal es voldrà continuar amb aquesta acció: "Era una iniciativa que ja teníem prevista a nivell municipal però enlloc d'organitzar-la només a nivell municipal, ens hem sumat a la proposta comarcal. La zona que ara treballem és la zona nord del municipi, la de la Serra d'Almenara, i properament segur que farem més iniciatives per tal de netejar també la zona més sud del municipi".

Els veïns que vulguin sumar-se a la iniciativa es poden inscriure al seu ajuntament de referència, on se'ls facilitarà bosses d'escombraries i també guants per a realitzar la recollida de deixalles. L'acció es farà durant el cap de setmana. Un cop arribats al seu municipi després de dur a terme la neteja del territori, els participants podran dipositar els residus en un punt de recollida per tal que, quan acabi el cap de setmana, es pugui comptabilitzar els quilos recollits.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

14°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 80%
vent: 10km/h NE

 • 29°C
  DS
 • 27°C
  DG
 • 26°C
  DL
 • 25°C
  DT
 • 24°C
  DC

En directe

Els Informatius