dimecres, 12 maig 2021

La consellera Teresa Jordà entrega les escriptures de la concentració parcel·lària

La consellera Teresa Jordà entrega les escriptures de la concentració parcel·lària

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha presidit avui l'entrega simbòlica de les escriptures de la concentració parcel·lària als propietaris del municipi d'Agramunt, una actuació de reordenació de les finques agràries que ha durant més d'una dècada. En aquest municipi de l'Urgell, la concentració parcel·lària afecta a 3.000 hectàrees de reg a la zona de regadiu del canal Segarra-Garrigues que servirà, tal i com indica Jordà, per fer més rendible el territori: "És millorar les condicions de treball i fer més rendible les explotacions. I quan diem aquestes coses parlem de futur, parlem de reg i de relleu generacional, que és el que ens ocupa".

Per la seva part, l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, ha destacat que aquesta reordenació de les finques suposarà un pas més per millorar el rendiment de les explotacions agràries: "És un pas més per millorar les explotacions agràries d'Agramunt amb l'objectiu final que els nostres pagesos i pageses puguin viure de la seva feina al seu territori".

L'entrega s'ha fet de forma simbòlica per adaptar-se als temps de pandèmia. Així doncs, s'ha entregat les escriptures a 4 dels propietaris dels terrenys: al de més edat; al més jove; a una propietària i, finalment, al titular del terreny on s'ha realitzat l'entrega. Al municipi d'Agramunt, la concentració parcel·lària ha afectat a 820 pagesos, que podran recollir les seves escriptures a partir de dimecres 19 de maig a les oficines de l'Ajuntament d'Agramunt, en horari d'atenció de 12 a 2 del migdia.

La zona concentrada d'Agramunt consta de 3.039 hectàrees de superfície, mentre que la superfície total prevista de transformació en reg d'aquesta zona de concentració és de gairebé 2.700 hectàrees, repartides en tres sectors de reg del regadiu Segarra-Garrigues: el 2, el 3, i el 4.1. El 98 per cent d'aquesta superfície disposa d'una dotació plena de reg equivalent a 6.500 m3 l'hectàrea i any, mentre que per a les 55 ha restants la dotació serà de suport (3.500 m3 l'hectàrea i any). Actualment, estan en disposició de regar 1.620 ha corresponents als sectors 2 i 3; i del sector 4.1 està executada la xarxa primària.
Imatge: La consellera Teresa Jordà, amb l'alcaldessa Sílvia Fernández i els quatre propietaris als que s'ha fet l'entrega de les escriptures.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 15km/h E

 • 34°C
  DJ
 • 37°C
  DV
 • 30°C
  DS
 • 28°C
  DG
 • 28°C
  DL

En directe

Els Informatius