dimecres, 19 maig 2021

Agramunt dobla els residus ben reciclats el segon mes del porta a porta parcial

Agramunt dobla els residus ben reciclats el segon mes del porta a porta parcial

Agramunt ha doblat el nombre de residus ben reciclats durant el segon mes del sistema de porta a porta parcial, ja que s'ha passat d'un reciclatge del 34 per cent al febrer a un del 87,53 per cent a l'abril. El regidor de Serveis Municipals, Xavier Secanell, indica que els bons resultats s'han donat gràcies al fet d'haver doblat el nombre de tones de matèria orgànica i d'haver reduït les deixalles al rebuig: "Pel que fa a l'orgànica, hem arribat una altra vegada a les 50 tones; i la resta, ha passat de les 32 tones del mes de març a les 15 tones. Per tant, això, són uns números espectaculars. I pel que fa al triatge en general, hem passat del 77,73 per cent durant el mes de març al 87,53 per cent a l'abril".

Cal recordar que Agramunt ha implantat un sistema de recollida selectiva porta a porta parcial en el que només es recull als domicilis les dues fraccions que més preocupen a l'hora de fer un bon reciclatge: la matèria orgànica, la qual s'acaba transformant en adob; i la del rebuig, que és la que acaba a l'abocador comarcal. La resta de fraccions, que es poden continuar dipositant als contenidors de reciclatge habituals, han experimentat un millor reciclatge també des que s'ha implantat aquest sistema.

Les dades dels dos primers mesos d'implantació del sistema de recollida mixte corresponen a la vila d'Agramunt, mentre ja aquest mes de maig s'ha ampliat tot aquest sistema parcial a la resta de pobles del municipi. L'excepció serà Almenara, on pel volum de deixalles generat, es continuarà el sistema anterior.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

32°C

intervals de nuvolositat
prob. precipitació: 15%
humitat: 30%
vent: 10km/h S

 • 31°C
  DC
 • 32°C
  DJ
 • 33°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 36°C
  DG

En directe

Els Informatius