dijous, 3 juny 2021

L'Urgell activa una campanya per promoure el reciclatge d'envasos de vidre a l'hostaleria

L'Urgell activa una campanya per promoure el reciclatge d'envasos de vidre a l'hostaleria

El Consell Comarcal de l'Urgell i Ecovidrio posen en marxa una campanya informativa adreçada a establiments d'hostaleria i restauració dels municipis d'Agramunt, Bellpuig i Tàrrega, amb l'objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre. La iniciativa arrenca aquesta setmana al municipi de Tàrrega i la propera setmana a Agramunt i Bellpuig. La campanya es durà a terme en tres setmanes. En aquest període, un equip d'informadors ambientals acreditats visitaran més de 150 establiments d'aquestes tres poblacions – principalment bars, cafeteries i restaurants – amb la finalitat d'informar-los sobre la correcta separació dels residus d'envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus.

L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, destaca que en el cas d'Agramunt, on des de fa tres mesos ja es fa el porta a porta parcial, aquesta iniciativa suposarà millorar el reciclatge d'una tercera fracció: "Aquesta tercera fracció del vidre suposa una millora dels números generals del reciclatge. A més, el fet que es faciliti el reciclatge als grans generadors d'aquest residu farà que segurament millori, de retruc, les dades de tot el municipi d'Agramunt".

En aquesta campanya es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi. Per això, es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d'envasos de vidre que generen.

Després d'una primera fase d'informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació de recipients per facilitar la separació i el transport dels residus d'envasos de vidre fins al contenidor. Per això, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin. Cal recordar que la Unió Europea ens marcava recollir selectivament el 50 per cent dels residus l'any 2020. Tan mateix, la comarca de l'Urgell va arribar a 7.727,53 tones recollides, que suposen un 43,41 per cent de recollida selectiva. Per al 2025 l'objectiu és del 55 per cent. El sector de l'hostaleria i la restauració genera gairebé el 50 per cent dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

14°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 80%
vent: 10km/h NE

 • 29°C
  DS
 • 27°C
  DG
 • 26°C
  DL
 • 25°C
  DT
 • 24°C
  DC

En directe

Els Informatius