dimarts, 8 juny 2021

Montgai crea un 'hotel' pels insectes

Montgai crea un 'hotel' pels insectes

L'Ajuntament de Montgai conjuntament amb l'entitat Lo veïnat de Lo Carreró ha instal·lat 4 hotels d'insectes al Parc de la Salut,  a la zona del Passeig del riu Sió, on també hi ha un parc infantil i el Jardí de les Olors. La iniciativa també ha comptat amb el suport dels alumnes de l'escola La Colomina de Montgai, que han estat col·laborant amb la realització dels materials, bàsicament fustes, canyes, cartró, pinyes i altres materials.

Aquestes infraestructures tenen com a missió que molts insectes les utilitzin com a refugi, especialment marietes, crisòpids, abelles i altres, on podran construir les seues pròpies cases i així assegurar la seua presència en aquest espai, on també hi ha les plantes aromàtiques del Jardí de les Olors creat fa uns anys.

La instal·lació dels Hotels pels insectes ha servit per sensibilitzar als nens i nenes de l'escola de la gran funció que tenen els insectes en la nostra societat, on massa sovint no és te aquest reconeixement, en zones on l'abús d'insecticides fica en perill la pol·linització de les plantes.

Les taques de la instal·lació ha anat a càrrec de la brigada municipal de l'Ajuntament de Montgai.

Aquesta és la primera activitat de l'any 2021 que és fa des de Lo Carreró de Montgai, que organitza diferents activitats culturals i socials.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

14°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 80%
vent: 10km/h NE

 • 29°C
  DS
 • 27°C
  DG
 • 26°C
  DL
 • 25°C
  DT
 • 24°C
  DC

En directe

Els Informatius