dijous, 10 juny 2021

La prescripció infermera, també al CAP d'Agramunt

La prescripció infermera, també al CAP d'Agramunt

Tot el personal d'infermeria del CAP d'Agramunt ja ha obtingut l'acreditació per dur a terme la prescripció infermera, que permet a aquests professionals la indicació, l'ús i l'autorització de la dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà. La infermera del CAP d'Agramunt, Anna Torné, explica que amb la prescripció infermera es dona cobertura legal a una part de la feina que ja està fent el col·lectiu infermer: "No estem fent la feina del metge, ni molt menys, sinó que estem fent la nostra feina de sempre d'una forma legalitzada. És un fet que fa molts anys que estem reivindicant i que finalment, s'ha fet realitat".

A part, Torné afegeix que només poden prescriure determinats medicaments i productes: "Només podem prescriure aquelles coses que entren dins de les nostres competències. Als professionals d'infermeria, dins de la nostra formació universitària, ens capaciten per poder prescriure moltes coses que formen part de la nostra feina del dia a dia".

Entre els medicaments i productes que poden prescriure infermeres i infermers hi ha els bolquers per la incontinència, apòsits, pomades per problemes de pell o per ferides o tractaments pel restrenyiments, entre molts altres. No es pot prescriure, per contra, antibiòtics o medicaments que han de ser autoritzats pel metge de capçalera. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 10km/h NE

 • 28°C
  DG
 • 28°C
  DL
 • 27°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 27°C
  DJ

En directe

Els Informatius