dijous, 10 juny 2021

Acrimont Foods ja és membre de la IGP Torró d'Agramunt

Acrimont Foods ja és membre de la IGP Torró d'Agramunt

L'empresa Acrimont Foods, que comercialitza la marca de torrons Virginias, ja és membre de ple dret de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Torró d'Agramunt, després que el passat 30 d'abril, la comissió rectora del consell regulador de la IGP Torró d'Agramunt acordés inscriure l'empresa sol·licitant al cens d'empreses elaboradores de la IGP. D'aquesta forma, la IGP suma una nova empresa a les cinc que actualment en formen part. El propietari d'Acrimont Foods, Àngel Jubete, valora el fet que ja formi part de la IGP: "Per nosaltres és molt important aquest reconeixement, i que nosaltres puguem ajudar a fer més gran aquesta IGP donat el nostre abast, com a marca, ja que estem a tota Espanya i pràcticament a totes les grans superfícies. Crec que podrem ajudar a la IGP a que el torró d'Agramunt tingui més presència a l'Estat espanyol".

Cal recordar que l'empresa Acrimont Foods va iniciar el procediment per a formar part de la IGP al juliol del 2019, moment en el que va exposar la seva intenció d'obrir un centre d'elaboració de torrons al municipi d'Agramunt i inscriure aquest centre elaborador a la IGP. Des de llavors, l'empresa va complir amb tots els tràmits fins que es va negar a pagar la quota d'inscripció de 75.486,50 euros que va fixar la IGP. Davant d'aquesta decisió, Acrimont Foods va interposar un recurs d'alçada a la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació qui, aquest passat mes d'abril, va resoldre anul·lar la quota fixada per la IGP al considerar, basant-se en un informe de l'Autoritat Catalana de la Competència, que la quota d'inscripció és "clarament injustificada, desproporcionada i contrària als principis de bona regulació econòmica i afavoridora de la competència".

Per part de la IGP, es recorda que la fixació de la quota d'inscripció respon a la pròpia normativa que la Generalitat ha fixat per les IGP's de tot Catalunya i, per tant, que s'adequa a la norma. És per aquest motiu que la IGP ha recorregut la decisió de la Direcció General d'Alimentació i està a l'espera del seu dictamen final en relació a la quota d'inscripció.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

1°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 14°C
  DL
 • 13°C
  DT
 • 11°C
  DC
 • 11°C
  DJ
 • 16°C
  DV

En directe

Els Informatius