divendres, 11 juny 2021

Agramunt assoleix el 91 per cent de residus reciclats en els tres primers mesos del porta a porta

Agramunt assoleix el 91 per cent de residus reciclats en els tres primers mesos del porta a porta

Agramunt ha aconseguit, en tres mesos, passar d'un 34 per cent de recollida selectiva a un 91 per cent, un canvi que situa al municipi urgellenc com el segon que més recicla a Catalunya després de Matadepera. El director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, valora aquest canvi: "El resultat és espectacular. I és el resultat que molts municipis han fet, passar d'un 35 per cent de recollida selectiva abans del canvi de model i arribar a aquest 60 per cent de mitjana, en tres mesos, és espectacular. Soc conscient que als veïns i veïnes els hi provoca nervis canviar quan implantes el porta a porta i que s'ha de passar un mes per adaptar-se, però la gent ho fa bé".

Tost va participar ahir al vespre a la presentació dels resultats del primer trimestre del porta a porta a Agramunt, quan va explicar que a Catalunya hi ha 230 municipis actualment on s'ha implantat el porta a porta, amb la implicació de 600.000 persones. Durant la presentació, el regidor de Serveis Municipals, Xavier Secanell, va explicar que a tot el terme d'Agramunt hi ha 1800 cubells actius, això vol dir que tres de cada quatre llars està participant del nou sistema de recollida amb un índex de participació total del 75 per cent. 

 L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez, per la seva part, va encoratjar als agramuntins a seguir en aquesta línia: "Encoratgem a la ciutadania a continuar amb la mateixa taxa de reciclatge i segurament, d'aquí uns mesos, podrem estar parlant que Agramunt pot ser el municipi capdavanter en reciclatge a tot Catalunya. De moment, de les Terres de Ponent, jo m'atreveixo a afirmar que ja ho som".

Cal recordar que aquest nou sistema s'ha implantat a tot el municipi des d'aquest passat mes de maig a excepció d'Almenara, nucli amb una població molt reduïda on es segueix fent el reciclatge de tots els residus amb contenidors. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

14°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 80%
vent: 10km/h NE

 • 29°C
  DS
 • 27°C
  DG
 • 26°C
  DL
 • 25°C
  DT
 • 24°C
  DC

En directe

Els Informatius