dimarts, 22 de juny 2021

L'artista Nomar Guixé, al Festival d'Intervenció Escultòrica i Sociocultural 'Maldant la pedra'

L'artista Nomar Guixé, al Festival d'Intervenció Escultòrica i Sociocultural 'Maldant la pedra'

El municipi de Maldà es converteix, durant aquesta setmana, en la capital catalana de l'escultura en pedra amb l'inici de la primera edició de ‘Maldant la pedra', el Festival d'Intervenció Escultòrica i Sociocultural en la Pedra. Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya que vol reivindicar, divulgar i promoure el valor de la pedra com a element patrimonial i artístic. El festival inclou intervencions en viu per part d'escultors, exposicions, conferències, tallers i concerts, activitats centrades específicament en el món de la pedra treballada. 

Els escultors que estan elaborant en directe creacions en pedra al municipi, concretament al Camí de pujada al turó de Sant Joan, són Marta Pruna, Nacho Culleré, Noemí Palacios, Kim Schmitz i Nomar Guixé, nom artístic de Ramon Guixé, qui treballa l'escultura, la pintura, el gravat i la ceràmica en el seu taller a Puigverd d'Agramunt (l'Urgell). La seves obres, molt particulars i personals, són abstractes, surrealistes, plenes de metàfores enigmàtiques i amb un profund contingut poètic. Guixé es declara enemic de la descripció objectiva i de l'academicisme.

L'objectiu principal de ‘Maldant la Pedra' és posar en valor la pedra com a element bàsic en l'evolució de la humanitat, principalment des del punt de vista constructiu i artístic, present en quasi totes les cultures, i molt especialment en la mediterrània. D'altra banda, es pretén promoure l'art com a element cultural present als micropobles. Finalment, el festival generarà itineraris lligats a l'elaboració de pedra pel terme municipal de Maldà. La proposta està organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Maldà i té la col·laboració de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de l'Urgell i Romà Infraestructures i Serveis.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 0km/h C

 • 7°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 8°C
  DC.
 • 7°C
  DJ.
 • 9°C
  DV.

En directe

Els Informatius