dilluns, 28 juny 2021

Impuls al patrimoni natural i cultural de la Vall del Corb

Impuls al patrimoni natural i cultural de la Vall del Corb

L'Associació pel desenvolupament integral de la Vall del Corb va celebrar, el passat divendres, una trobada al Castell de Ciutadilla, a la qual van assistir els representants dels ajuntaments i consells comarcals vinculats a la Vall, i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

En aquesta trobada, el personal tècnic del Patronat va donar a conèixer les actuacions fetes i previstes vinculades al Projecte FEDER Ponent Actiu en els municipis de la Vall del Corb, que tenen com a objectiu posar en valor el patrimoni natural i cultural de Ponent, mitjançant actuacions específiques de conservació i promoció impulsades per les administracions locals que contribueixin a la consolidació del territori com a destí turístic sostenible.

Les actuacions de conservació, restauració, adequació i promoció del patrimoni cultural fetes fins ara han estat la senyalització dels punts d'interès del patrimoni cultural i natural del recorregut. Instal·lació de plafons d'informació turística de l'espai als municipis; la restauració i museïtzació de les Esteles de Preixana; la creació del Centre d'interpretació de l'observació d'aus i l'alberg municipal a Vallbona de les Monges i, a Belianes, la bassa del Dolç.

En aquesta trobada també s'ha fet la presentació de Territori de vincles, un nou projecte de dinamització, visualització i acció contra el despoblament impulsat per l'Associació, en col·laboració amb la Diputació de Lleida i amb el suport tècnic de les cooperatives l'Aresta i la Boqueria.

L'Associació pel desenvolupament integral de la Vall del Corb reuneix productors, elaboradors, artesans, restauradors, botigues i allotjaments rurals, així com entitats per la preservació del medi ambient i persones apassionades per la Vall. El seu objectiu és la dinamització econòmica de la Vall, la revitalització dels seus municipis i la preservació del seu patrimoni i paisatge.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C


prob. precipitació: 60%
humitat: 80%
vent: 10km/h SO

 • 12°C
  DL
 • 10°C
  DT
 • 9°C
  DC
 • 12°C
  DJ
 • 8°C
  DV

En directe

Els Informatius