dijous, 8 juliol 2021

Tàrrega reclama al Govern la construcció de la variant de la C-14 i un hospital sociosanitari

Tàrrega reclama al Govern la construcció de la variant de la C-14 i un hospital sociosanitari

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha visitat la ciutat de Tàrrega on s'ha reunit amb diferents institucions del territori per saber quins són els projectes que reclamen. Entre els projectes que reclama la ciutat de Tàrrega però que són necessaris per la comarca, hi ha la construcció de la C-14 i també un hospital sociosanitari, explica Solé: "S'ha posat sobre la taula projectes tant importants com la variant de la C-14, un projecte llargament reivindicat i, per tant, un dels projectes que caldrà treballar a fons i, per altra banda, tenim el projecte de creació d'un hospital sociosanitari que també és una prioritat no només per la ciutat de Tàrrega i per la comarca sinó també per tota la vegueria de Lleida".

Pel que fa a la variant de la C-14, la seva construcció trauria el trànsit pesat del centre de la capital de l'Urgell, un fet que afavoriria la seguretat viària a la ciutat. Cal recordar que al febrer de 2019, Infraestructures de la Generalitat de Catalunya va treure a concurs la redacció del projecte de la variant de la carretera C-14 al seu pas per Tàrrega creant una ronda de circumval·lació oest d'una longitud de 4,5 quilòmetres que enllaçarà des de la carretera de Verdú fins al sector nord de la ciutat. El projecte compta amb un pressupost de 14 milions d'euros i inclou la construcció de quatre rotondes.

Per altra part, l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va recordar que, a part de la variant, també és necessària la construcció d'un hospital sociosanitari a la ciutat: "Al llarg de 92 km per l'A-2, entre Igualada i Lleida, no hi ha cap hospital de dia, cap centre, i, per tant, és una absoluta necessitat".

Per altra part, Solé també va visitar la Cambra de Comerç de Tàrrega i el Consell Comarcal de l'Urgell, on es va reunir amb el seu president, en Gerard Balcells, i també va assistir al Consell d'Alcaldes, que va fer el relleu a la presidència. El nou president d'aquest organisme és l'alcalde de Ciutadilla, Òscar Martínez, qui substitueix al president sortint, Marcel Pujol, alcalde de Castellserà.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C


prob. precipitació: 15%
humitat: 55%
vent: 0km/h C

 • 28°C
  DV
 • 28°C
  DS
 • 25°C
  DG
 • 25°C
  DL
 • 17°C
  DT

En directe

Els Informatius