dimecres, 21 juliol 2021

El sindicat Comissions Obreres dona suport al projecte de modernització dels Canals d'Urgell

El sindicat Comissions Obreres dona suport al projecte de modernització dels Canals d'Urgell

El secretari general del sindicat COOO, Javier Pacheco, va qualificar ahir el projecte de modernització del Canal d'Urgell com un dels projectes de país més importants ja que, assegura, és clau per poder desenvolupar el canvi de model productiu i impulsar la indústria agroalimentària i per tant, evitar el despoblament i ajudar a vertebrar el territori: "Lleida és la segona província amb menys densitat de població de tota la Península Ibèrica. Per tant, tenim un problema per poder arrelar la vertebració territorial. Penso que projectes com aquest poden ajudar".

Pacheco, que va visitar la Casa Canal per conèixer de primera mà tots els detalls del projecte de modernització de la infraestructura hidràulica més important de Catalunya, va oferir tota la col·laboració del sindicat per contribuir a divulgar el projecte a la societat i a les institucions i ajudar a que generi ocupació.

 Cal recordar que en breu, 160 anys després de l'inici de la construcció del Canal, els regants confien que ja puguin iniciar-se les obres de la seva modernització. L'import total previst d'inversió en la modernització del Canal d'Urgell, incloent el reg en parcel·la, se situa al voltant de 1.420 milions d'euros, i tot que el calendari definitiu no està tancat, el Departament d'Agricultura ja té en marxa els primers 4 projectes, la redacció dels quals acabarà a finals de 2021 i permetran iniciar les obres en 10.000 hectàrees, amb una inversió de 110 milions d'euros, de cara al 2022. 

Aquest projecte preveu modernitzar el sistema hidràulic amb la construcció d'una nova xarxa de reg a pressió més eficient, més sostenible. El regadiu es faria per aspersió i goteig i això permetrà ampliar el ventall de cultius del territori.

 El sistema tindrà un mínim cost energètic i per aconseguir la pressió de l'aigua s'usarà l'energia fotovoltaica. Això afavorirà la reducció de costos en energía elèctrica per hectàrea i any, que actualment són de 300 euros i passarien a ser de 8 euros.

 A part, el projecte de la modernització del regadiu està lligat a un ambiciós projecte mediambiental que preveu enllaçar els 325 quilòmetres de camins que circulen al voltant dels Canals d'Urgell per convertir-los en una de les vies verdes més llargues d'Europa.

Imatge: D'esquerra a dreta: Javier Pacheco, Secretari general de CCOO a Catalunya, Amadeu Ros, President del Canal d'Urgell i Cristina Rodríguez, Secretària general de CCOO a Lleida. (Antoni Miquel - CGRCU)

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

6°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 10km/h NE

 • 22°C
  DL
 • 20°C
  DT
 • 21°C
  DC
 • 21°C
  DJ
 • 23°C
  DV

En directe

Els Informatius