dimarts, 27 juliol 2021

Montgai estén el procés d'agermanament amb Scaër als pobles de la Ribera del Sió

Montgai estén el procés d'agermanament amb Scaër als pobles de la Ribera del Sió

Montgai ha iniciat ja el procediment d'agermanament amb la localitat francesa de Scaër, ubicada a la Bretanya francesa, una iniciativa que pretén ampliar també als municipis de la Ribera del Sió. La idea de l'agermanament va sorgir d'una veïna de la vila nascuda a Scaër i, des de Montgai es va enviar la proposta a la localitat francesa, proposta que fou acceptada al març d'aquest any. L'alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, ho explica: "La sorpresa va ser que a principis d'any, ens van avisar que havien considerat la nostra població i que la proposta que nosaltres els hi fèiem, de Montgai i la zona del voltant, de la Ribera, els va convèncer".

A partir d'ara, el següent pas serà constituir el comitè per l'agermanament, en el que, a més de l'Ajuntament, hi tenen cabuda entitats i particulars de Montgai però també de municipis propers. Gilabert indica que a la tardor es produirà la primera visita a aquesta localitat francesa, ubicada a 1.075 quilòmetres de distància de Montgai: "La idea és intentar, passat l'estiu, constituir aquest comitè i, un cop constituït, començarem a fer els primers passos. Tenim previst, a l'octubre, anar a Scaër per començar a posar fil a l'agulla de cara a impulsar aquest projecte de cara al 2022".

La idea és, doncs, ampliar l'agermanament a totes aquelles persones i entitats que puguin enriquir aquest enllaç. Un exemple: Montgai no té grup caramellaire, però Agramunt, sí. Per tant, el comitè d'agermanament està obert a totes aquelles aportacions que puguin fer més plural aquest agermanament.


Imatge de la creperia bretona ubicada a Cal Trago de Lo Carreró

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 0km/h C

 • 28°C
  DS
 • 25°C
  DG
 • 25°C
  DL
 • 17°C
  DT
 • 21°C
  DC

En directe

Els Informatius