dijous, 29 de juliol 2021

L'Urgell inicia les jornades Trans-documentar 2021

L'Urgell inicia les jornades Trans-documentar 2021

En el marc de l'edició 2021 del programa de residència de creació i investigació de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell, inicia avui les jornades ‘Trans-documentar'. En total seran tres jornades (29 de juliol i 12 i 13 d'agost) durant les quals les persones residents apropen els seus treballs i projectes a la ciutadania de Tàrrega i l'Urgell mitjançant presentacions, conferències, tallers o accions performatives. Avui, l'artista italiana Elisabetta Cunegatti oferirà una conferència sobre la seva instal·lació ‘On a date with the archive'. L'autora posarà en diàleg el material històric de l'arxiu amb l'aplicació de contactes Tinder. Per altra part, també avui el creador Simon Contra presentarà i projectarà el seu documental sobre la càpsula del temps que es va instal·lar a la creu gòtica de la plaça major l'any 1955.  Sota el títol ‘EXP.CAPSULA.TEMPS.CREU.TERME.TRG' Simon Contra pretén aportar llum on pot parar aquest artefacte i quin pot ser el seu contingut.

Les jornades continuaran el 12 d'agost amb el taller de Marta Bisbal ‘Tocant de peus a la terra' al voltant de la reflexió, la memòria i reinterpretació del món agrari i, finalment, el 13 d'agost, al casc urbà de Tàrrega, durant tot el dia, es farà una acció performativa de l'artista Daniel Gasol basada en el treballador-a com un engranatge de la producció de capital de plusvàlua

L'Arxiu Comarcal de l'Urgell (ACUR) impulsa, conjuntament amb l'Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l'Urgell aquesta iniciativa que fomenta des de diferents disciplines els treballs artístics i de recerca al voltant dels documents i els arxius. Al mateix temps, la iniciativa es caracteritza per facilitar el diàleg cultural i la interacció entre els artistes i investigadors residents i la ciutadania.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

5°C


prob. precipitació: 85%
humitat: 95%
vent: 30km/h E

 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.
 • 12°C
  DG.

En directe

Els Informatius