dimarts, 10 d’agost 2021

Agramunt aprova provisionalment el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

Agramunt aprova provisionalment el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

El ple de l'Ajuntament d'Agramunt ha aprovat provisionalment per unanimitat el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que definirà el creixement urbanístic del municipi per als pròxims anys. El document que s'ha aprovat ara proposa creixements moderats i reals; ja no contempla tot el que no està edificat a la zona inundable, consolida la zona verda alliberada i es disminueixen els equipaments respecte a la proposta anterior. El nou POUM preveu un creixement de la vila amb una proposta d'un sostre residencial de 707.000 m2 que comportarà que Agramunt pugui créixer amb 1567 nous habitatges. També es preveuen noves hectàrees per a equipaments públics, zones verdes o sòl industrial. L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, indica que s'ha aprovat ara a l'agost perquè d'aquesta forma, la ciutadania guanya tres setmanes per tal d'estudiar el document i poder presentar al·legacions: "Vam aprovar el POUM divendres, durant aquesta setmana es penjarà a la pàgina web per a que tothom el pugui consultar i serà a partir del 7 de setembre quan es podrà demanar cita prèvia i personalitzada amb la tècnica municipal per tal de fer les al·legacions que es creguin oportunes".

Cal recordar que aquest POUM es va aprovar inicialment al juliol de 2014 tot i que el 18 de desembre de 2015 es va rebre l'informe de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre que informava desfavorablement les previsions de creixement previstes pel POUM i, a partir d'aquest moment, es va començar a treballar en un nou projecte que tingués en compte els informes dels diferents departaments, especialment el de la CHE.

A part del POUM, al ple extraordinari també s'han presentat tots els documents que acompanyen al POUM: les normes urbanístiques, un catàleg de béns protegits, l'agenda i una avaluació econòmica i financera, una memòria social, un informe de sostenibilitat ambiental, un estudi de mobilitat i un altre d'inundabilitat. 

Foto: Sessió extraordinària del 6 d'agost de 2021

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 0km/h C

 • 7°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 8°C
  DC.
 • 7°C
  DJ.
 • 9°C
  DV.

En directe

Els Informatius