dijous, 26 agost 2021

La recollida selectiva a l'Urgell arriba al 44,6 per cent durant el 2020

La recollida selectiva a l'Urgell arriba al 44,6 per cent durant el 2020

La recollida selectiva bruta a la comarca de l'Urgell durant l'anualitat del 2020, ha obtingut un increment de l'1,39 per cent respecte l'anualitat anterior, situant-se en un 44,6 per cent. Així, durant l'any passat, la generació de residus municipals a la comarca ha estat de 18.531 tones, valor que correspon a una generació per càpita de 1,37 kg per habitant i per dia.

Aquestes dades, recentment publicades per l'Agència de Residus de Catalunya, corresponen a la recollida selectiva bruta de tota la comarca, és a dir, tots els residus municipals aportats als sistemes públics de recollida (contenidors, porta a porta, deixalleries, etc.) i que també inclouen els impropis, tots aquells residus que es dipositen de forma incorrecta a la fracció objecte de recollida. Les fraccions de les quals ha augmentat més la recollida selectiva han estat els envasos lleugers (+10,76 per cent), seguida de la fracció orgànica (+6,76 per cent) i el vidre (+5,24 per cent).

Pel que fa a la fracció resta, que va destinada al dipòsit controlat, ha crescut un 1,88 per cent respecte el 2019, suposant un increment de 193 tones de residus. Això vol dir que l'abocador ha rebut aquesta anualitat 10.266 tones de rebuig.

El resultat de l'anualitat 2020 confirma la lleugera tendència a l'alça pel que fa a la recollida selectiva dels darrers anys, tot i que posa de manifest que les dades estan molt lluny dels objectius que marca la Unió Europea i que preveuen que l'any 2035 només el 10 per cent dels residus puguin ser dipositats en abocadors controlats.

Per al Consell Comarcal de l'Urgell és un objectiu cabdal incrementar la recollida selectiva, per la qual cosa, s'està enllestint un estudi per a definir el model de recollida de residus òptim que permeti millorar els resultats actuals a la comarca de l'Urgell i assolir els objectius europeus.

La ciutadania de l'Urgell separa de forma selectiva, aproximadament un 33 per cent de la fracció orgànica que generem, un 75 per cent del paper i cartró, un 50 per cent del vidre i un 40 per cent dels envasos lleugers, en referència a la bossa tipus de residus generats a Catalunya.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

20°C


prob. precipitació: 15%
humitat: 55%
vent: 0km/h C

 • 28°C
  DV
 • 28°C
  DS
 • 25°C
  DG
 • 25°C
  DL
 • 17°C
  DT

En directe

Els Informatius