dissabte, 11 de setembre 2021

Agramunt commemora la Diada de Catalunya denunciant la repressió política sobre l'independentisme

Agramunt commemora la Diada de Catalunya denunciant la repressió política sobre l'independentisme

Agramunt ha commemorat avui la Diada Nacional de Catalunya amb la tradicional ofrena floral de les entitats i la lectura del manifest institucional, consensuat pels dos grups municipals del consistori. Durant la lectura del manifest institucional, l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, ha ressaltat que, també aquest any, la Diada està marcada pel context de manca de drets i llibertats: "Però un cop més, la Diada Nacional de Catalunya es produeix encara en un context de manca de drets i de llibertats, amb l'encara vergonyosa existència d'exiliats i exiliades, repressaliats i represaliades i amb un sistema repressiu contra qui està en desacord amb l'status quo actual".

Un exemple d'aquesta situació, ha indicat, es troba a Agramunt mateix: "Més de 3.000 encausats per defensar els valors democràtics i en defensa dels drets civils de forma pacífica. I prova d'això, aquí a Agramunt, la tenim en dos clars exemples. La possible inhabilitació de l'alcalde Bernat Solé, per estar al costat dels agramuntins i agramuntines durant l'1 d'octubre i les 4 persones agramuntines encausades per exercir el dret de manifestar-se l'octubre de 2019".

A part de la lectura del manifest institucional, també Òmnium Cultural Segarra-Urgell ha llegit el seu manifest.

L'acte, per segon any consecutiu, ha tingut lloc a la Plaça de l'Església per tal de complir amb les normes de seguretat. En total, una trentena d'entitats han fet l'ofrena floral, que es podrà veure durant els propers dies a la plaça 11 de setembre.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

13°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 0km/h C

 • 23°C
  DS.
 • 23°C
  DG.
 • 22°C
  DL.
 • 22°C
  DT.
 • 27°C
  DC.

En directe

Els Informatius