divendres, 1 octubre 2021

Montse Rubinat publica el seu primer recull de poemes, 'Tornar a néixer'

Montse Rubinat publica el seu primer recull de poemes, 'Tornar a néixer'

L'escriptora Montse Rubinat ha publicat el seu primer poemari, ‘Tornar a néixer', que es presenta amb dos subtítols més, ‘Sota el signe de l'Omega' i ‘Del Micro al Macro Kosmos'. L'autora indica que el títol ja mostra la temàtica de tot el poemari: "Aquest títol marca tot el poemari. És bastant existencial però a l'hora colpidor perquè parla de l'essència de dins, de com la persona, l'ésser humà, s'enfronta al transcurs del temps, aquest temps que inexorablement va cap al final de la seva existència".

Així doncs, la poeta proposa una "poesia metafísica i reflexiva" que pateix de la realitat a través d'un recull dividit en quatre parts que, amb una clara intenció literària i narrativa, comencen per la lletra o: "Ofec", "Òbit", "Omega" i "Oda".

‘Tornar a néixer' destaca per la multiplicitat de temes que evoca: la vida, l'amor, el pas del temps, la fertilitat, la mort, l'absència, la desmemòria…, sempre tractats des d'una perspectiva contemporània amb reminiscències constants al món clàssic. 

El poemari de Rubinat és el tercer de la col·lecció de poesia contemporània en català de l'Editorial Trípode. 


Imatge: presentació del poemari de Montse Rubinat a l'IEI

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 5km/h O

 • 22°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 21°C
  DT
 • 21°C
  DC
 • 21°C
  DJ

En directe

Els Informatius