dilluns, 11 octubre 2021

L'Espai Guinovart inaugura la mostra 'Anhels de llibertat'

L'Espai Guinovart inaugura la mostra 'Anhels de llibertat'

L'Espai Guinovart acull, des d'aquest passat cap de setmana, l'exposició ‘Josep Guinovart. Anhels de llibertat'. El comissari de la mostra, Bernat Puigdollers, destaca que amb aquesta exposició es pot veure com Guinovart evoluciona d'una primera època més fosca cap a una etapa en la que el desig de llibertat és el protagonista: "Ens hem centrat només en 20 anys de la seva trajectòria, en els anys 60 i 70, perquè els considerem claus per entendre els rumbs de la seva obra un cop abandonades les etapes inicials de formació i que és el moment que va lligat a l'eclosió d'una nova generació al maig del 68".

A nivell pictòric, aquest desig de llibertat es plasma de diferents formes: "A nivell visual, podem veure com estèticament aquesta obertura està present de forma física. Clarament, podem veure com canvien els formats, les tonalitats, els materials amb els que treballa i com introdueix elements d'una nova societat".

Entre altres, es pot veure com Guinovart incorpora elements de la publicitat; el concepte de la reproductivitat de la fotografia; i fins i tot com té influències de l'art pop. També canvia els formats, els fa més grans, buscant conquistar l'espai amb aquesta llibertat.

La mostra es va inaugurar el passat diumenge i es podrà veure fins al proper 3 de març de 2022 a l'Espai Guinovart.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

6°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 0km/h C

 • 22°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 21°C
  DT
 • 21°C
  DC
 • 21°C
  DJ

En directe

Els Informatius