dilluns, 11 octubre 2021

Campanya de promoció de l'ús del compost com a adob

Campanya de promoció de l'ús del compost com a adob

El Consorci per a la Gestió dels Residus Urbans de l'Urgell inicia una campanya de promoció de l'ús del compost com a adob per a la terra, l'hort o el jardí.

La planta de compostatge de l'Urgell, gestionada pel Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l'Urgell, s'encarrega de processar la fracció orgànica de la recollida selectiva de les comarques de l'Urgell, la Segarra i la Noguera.

El volum de residus orgànics tractats durant l'any 2020 a la planta de compostatge de Tàrrega va ser de  6.832 tones d'orgànica, 2.083 de les quals provinents de la recollida de residus de l'Urgell, que es barregen amb restes vegetals procedents de la poda de l'arbrat i de tasques de jardineria, per a produir el compost, que té unes característiques d'alt valor fertilitzant que poden utilitzar-se en agricultura i jardineria.

Aprofitant que arriba l'època de preparació de la terra i que el compost vegetal és fonamental per donar aliment a les plantes, durant el mes d'octubre, la Planta de Compostatge servirà compost gratuïtament a totes aquelles persones que vagin a buscar-ne a les instal·lacions, amb un màxim d'una tona per persona i fins a esgotar les existències destinades a la promoció.

Els usuaris interessats han de personar-se a la bàscula de la instal·lació per a registrar el lliurament i pesar el compost. L'horari d'atenció és de dilluns a divendres, de 8 a 13 i de 15 a 18 hores. Cal tenir en compte que els usuaris s'han de fer càrrec del transport i del contenidor o sistema utilitzat per al transport del compost.

Per a més informació podeu posar-vos en contacte al telèfon 608 841 503 o bé via mail al [email protected]

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 10km/h NE

 • 28°C
  DG
 • 28°C
  DL
 • 27°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 27°C
  DJ

En directe

Els Informatius