dimecres, 13 octubre 2021

Renoven la façana del Castell de Pallargues

Renoven la façana del Castell de Pallargues

El castell de les Pallargues ha sigut objecte d'una reforma que s'ha centrat en la coberta i la façana per tal de recuperar el seu aspecte original, a més d'evitar la degradació del conjunt i resoldre els problemes de despreniment de pedres i de filtracions a la coberta. La façana és un dels elements emblemàtics del castell, amb un arc gòtic de 13 metres d'alçària –el més gran de Catalunya– que presideix, juntament amb la gran balconada, el conjunt constructiu, en el que també destaquen els finestrals renaixentistes.

La restauració, que s'ha fet amb materials i tècniques tradicionals per mantenir l'autenticitat de l'edifici, ha consistit en l'arranjament de la façana de pedra i la recuperació de l'accés original (tapiat el 1804). S'ha recuperat la part de la porta dovellada que va quedar tallada en construir el gran balcó central i s'han eliminat els balcons afegits posteriorment al segon pis, als laterals de l'arc principal, recuperant d'aquesta manera els grans finestrals renaixentistes. A banda, s'ha renovat la fusteria de les finestres i balcó, molt malmesa per les inclemències meteorològiques.

Anteriorment a aquest projecte ja s'havien fet treballs de millora i condicionament de diverses parts del castell, com l'entrada i el terra de la Sala Noble, a més de recuperar les antigues cuines.

Les obres van començar el mes de març i han finalitzat aquest mes de setembre. Del total del cost de l'actuació, un 20 per cent aproximadament ha estat finançat per fons europeus Feder. D'altra banda, s'estan buscant altres fons de finançament, com el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquest castell, de propietat particular, forma part de la Ruta dels Castells del Sió, que inclou edificacions medievals com els castells de les Pallargues, Montcortès, l'Aranyó, Concabella i Ratera. Tots van ser reformats en el decurs dels segle per convertir-los en castells-palau. El de Concabella acull el Centre d'Interpretació dels Castells del Sió i, igual que el de les Pallargues, és obert al públic. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

18°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 10km/h NE

 • 28°C
  DG
 • 28°C
  DL
 • 27°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 27°C
  DJ

En directe

Els Informatius