dilluns, 18 d’octubre 2021

Creen un lot solidari, inclusiu i de proximitat per lluitar contra les malalties heredo-degeneratives de la retina

Creen un lot solidari, inclusiu i de proximitat per lluitar contra les malalties heredo-degeneratives de la retina

L'agramuntina Margaret Creus, junt amb la sòcia del Celler Petit Duran, Alba Mestres, impulsen un lot de productes de proximitat, inclusiu i solidari per aquest Nadal, que destinarà els beneficis de la seva venta al finançament de projectes d'investigació de les malalties de la retina. El lot té un triple objectiu. Per una part, compta amb productes de proximitat de la comarca de l'Urgell, com són els 2 vins del Celler Petit Duran i l'oli del Molí Duran, ubicats a Sant Martí de Maldà; i els 3 torrons de Torrons Vicens d'Agramunt. Per altra part, els productes són inclusius, en tant que compten amb l'etiquetatge en Braille, tal i com indica Mestres: "Els productes del lot, per exemple, els vins, incorporen el nom del vi, l'anyada de producció, la denominació d'origen, les varietats... tot això s'incorpora amb el codi Braille perquè no només estem recaptant fons per la investigació sinó que també donem a conèixer que les persones amb discapacitat visual, a vegades, necessiten adaptacions".

Finalment, el lot destinarà els beneficis al Repte Stargardt Go, que finança diferents projectes d'investigació, tal i com apunta Creus: "Els diners que anem recollint els anem destinant a projectes destinats a la recerca o a l'atenció dels pacients. Les grans col·laboracions, les tenim amb diferents grups de tot el país però aquí a Catalunya estan centrades en dos grups, el grup del departament d'Oftalmologia de l'Hospital Sant Joan de Deu i també en el grup de genètica de la Universitat de Barcelona".

Els lots es poden comprar enviant un correu electrònic a [email protected] o a la botiga online de la pàgina web www.petitduran.com.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h NE

 • 7°C
  DS.
 • 6°C
  DG.
 • 6°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 9°C
  DC.

En directe

Els Informatius