dijous, 21 octubre 2021

Una exposició mostra la realitat de 28 famílies amb fills transgènere

Una exposició mostra la realitat de 28 famílies amb fills transgènere

El Consell Comarcal de l'Urgell acull, des d'aquesta setmana, l'exposició ‘Famílies Trans Construccions Identitàries', de l'activista i fotògrafa, Mar C. Llop. La mostra visualitza la realitat dels testimonis de 28 famílies on un membre de la mateixa transita cap al seu gènere sentit. A partir d'aquí, es mostren les imatges i els retrats d'aquestes persones reals per a que serveixin de referent per a altres. Llop indica que la falta de referents va ser el que la va motivar a visibilitzar el col·lectiu mitjançant formes d'expressió com la fotografia: "En el meu entorn, es queixava tothom del fet que no hi havia referents positius. Els referents des de les arts eren molt benvinguts. Com a fotògrafa, i com que després em vaig animar a transitar, vaig pensar que ho havia de fer".

A part d'aquesta exposició, Llop també ha fet altres projectes per tal de visibilitzar el col·lectiu trans: "Això també té un llargmetratge documental, que es passarà al Festival de Girona; hi ha una píndoles de vídeo, que també quedaran lliures aviat i sortirà un llibre. També estic fent altres projectes per visualitzar el col·lectiu Trans, perquè crec que és això, que falten molts referents".

Aquesta exposició està organitzada des dels Serveis d'Atenció Integral LGBTI local i comarcal, integrats dins la Xarxa SAI de Catalunya i es podrà veure fins el dia 4 de novembre al passadís central del Consell Comarcal de l'Urgell.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C


prob. precipitació: 60%
humitat: 80%
vent: 10km/h SO

 • 12°C
  DL
 • 10°C
  DT
 • 9°C
  DC
 • 12°C
  DJ
 • 8°C
  DV

En directe

Els Informatius