divendres, 29 octubre 2021

El Petit Espai inaugura l'exposició 'Josep Vallés Rovira, entre l'alquímia i l'art'

El Petit Espai inaugura l'exposició 'Josep Vallés Rovira, entre l'alquímia i l'art'

El Petit Espai de l'Espai Guinovart acull, a partir d'aquest proper diumenge, 31 d'octubre, l'exposició "Josep Vallès Rovira, entre l'alquímia i l'art'. El protagonista de la mostra és Josep Vallès Rovira (Bellpuig, Urgell, 1931 - Agullana, Alt Empordà, 2020), qui va acompanyar els artistes catalans que empraven nous llenguatges estètics a través de les seves crítiques, que apareixien en les principals publicacions del país a partir dels anys cinquanta, com Canigó, Vida Parroquial, 9 País, El Noticiero Universal, Artes i Crónica 3.

Entre el 1969 i el 1979 Vallès va ésser el crític d'art de Tele-eXprés, on va fer un seguiment minuciós de l'art català reivindicatiu i innovador, amb un estil literari molt peculiar, eliminant preposicions i articles. A l'exposició s'hi podran veure les obres dels amics artistes de Josep Vallès que pertanyen a la seva col·lecció, acompanyades de citacions d'articles que els va dedicar, així com una selecció de la seva col·lecció de tapes de vàter artístiques, batejades com a «Opercula latrinae» per Camilo José Cela, amb obres de Bartomeu Massot, Josep Guinovart, Amèlia Riera o Antonio Beneyto, entre d'altres. A la sala també s'hi pot veure l'entrevista inèdita que van mantenir Josep Vallès i el filòsof i crític d'art Arnau Puig el 31 de maig del 2018, un document de gran vàlua.

L'exposició va acompanyada del volum homònim editat per l'Institut d'Estudis Empordanesos, amb textos de diferents especialistes que apleguen les diverses facetes de la seva figura i d'una època concreta. La inauguració de la mostra tindrà lloc aquest proper diumenge, 31 d'octubre, a les 12.30 h.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

molt ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 0km/h C

 • 12°C
  DC
 • 11°C
  DJ
 • 10°C
  DV
 • 8°C
  DS
 • 7°C
  DG

En directe

Els Informatius